Dames Wernhout winnen met overtuiging

Vandaag stond de wedstrijd tegen de dames van Dosko op het programma. Nadat iedereen de wat strakke voetbalsokken over de kuiten gewerkt had, werd de opstelling bekend gemaakt:

Goal: Kim
Verdediging: BreakyDaisy (’45 Lotteke), Irish (als in “ijrish”), Seebijn (of Sabein) en East.
Middenveld: Linda (’45 Wilde Hil), Boutje en Nienke.
Aanval: Kriest, Lynn “the beast” (’45 Fenna) en Peet (’75 Lynn “the beast”).

De wedstrijd ging van start. Dosko liet als eerste van zich horen door een aanval op te zetten. Een grote kans blijft echter uit. Na 10 minuten gespeeld te hebben, komt ons eerste schot op goal. Kriest geeft een mooie voorzet op Peet (ge noemt “Piet”), die door kan lopen en rakelings mist. Kort hierna krijgen wij een vrije trap, omdat onze Kriest onderuit gehaald wordt. Ze neemt zelf de vrije trap, maar een doelpunt blijft uit. De dames van Wernhout domineren het spel. Desondanks wordt er gehaast gespeeld. Veel hoge ballen worden gegeven, terwijl de dames van Dosko voor weinig dreiging zorgen. Na een halfuur speeltijd is het Petra die het eerste doelpunt maakt, na een assist van Lynn “the beast”. Zoals Linda (bijnaam volgt) prachtig verwoordde: “een echte belgengoal!” Een kleine 10 minuten hierna is het weer raak. Allereerst lijkt de bal na een schot van onze Kriest de goal in te verdwijnen. Een speelster van Dosko probeert dit te voorkomen, maar in plaats van de bal van de lijn te halen, schiet ze hem tegen de binnenkant van de paal. De 2-0 valt, met credits voor onze Kriest. In de slotfase van de eerste helft zorgt Dosko voor meer dreiging op onze helft. Toch gaan we de rust in met 2-0.

De ranja wordt dankbaar gedronken terwijl de wedstrijd wordt geanalyseerd. Er vinden 3 wissels plaats. BreakyDaisy, Lynn “the beast” en Linda worden gewisseld voor Lotteke (bijnaam volgt), Wilde Hil en Fenna (bijnaam volgt).

De tweede helft gaat van start. Na een kleine 10 minuten gespeeld te hebben, passeert Fenna de verdediging van Dosko en geeft de bal voor. Kriest werkt de bal tussen de palen: 3-0! Een paar minuten hierna krijgt Dosko een corner. De bal komt in de kluts en een tegendoelpunt valt: 3-1. Ondanks het tegendoelpunt herpakken wij ons snel. In de 66e minuut passeert Peet de verdediging en knalt de bal in de goal: 4-1! In de tweede helft wordt minder gehaast overgespeeld. Er vinden combinaties plaats en het spel speelt zich voornamelijk op de helft van Dosko af. Ook onze Kriest vindt haar draai. Letterlijk. Ze passeert een paar tegenstanders, draait via een kapbeweging weg en schiet de bal in de goal: 5-1! In het laatste kwartier wordt onze Peet nog gewisseld voor Lynn “the beast” en onze Kriest voor Linda. Lotteke schuift door naar de linksbuiten positie. In de slotfase geven wij de genadeslag. Een corner van “Boutje” (Niene) zorgt er voor dat uiteindelijk de bal bij Lynn “the beast” komt. De bal wordt binnen gewerkt: 6-1. Het eindsignaal klinkt en onze kleine fans komen het veld op. Zij maakten vandaag onze overwinning compleet.

1-0 Peet
2-0 ED-je (maar ook wel Kriest)
3-0 Kriest
3-1
4-1 Peet
5-1 Kriest
6-1 Lynn “the beast”

Deel dit bericht op social media