Dames Wernhout winnen met bier in de benen

Vandaag mochten we afreizen naar sportpark de blauwe kei. Het Oktoberfest van gisteren zorgt voor een warming-up met veel verschillende geurtjes. Om 10.04 uur trappen we af met:

In de goal Lenny
In de verdediging: Sabine (’45 Loïs, ’75 Petra), Krissie, Iris, Mara
Op het middenveld: Manon (’45 Lynn), Femke en Niene (’70 Manon)
In de voorhoede: Fenna (’70 Sabine), Irma en Petra (’70 Bregje).

We starten sterk en oefenen veel druk uit. In de startfase worden al mooie combinaties gemaakt. Dat betekent niet dat het helemaal vlekkeloos verloopt, maar wat wil je na zo’n avond.. Na 20 minuten speeltijd is het duidelijk dat onze Peet gisteren niet bij Oktoberfest was. Ze is onwijs alert wanneer de keepster van Baronie de bal niet goed uittrapt en straft dat direct af! Koeltjes wordt de 0-1 binnengeschoten! Peet blijft maar gaan, maar komt af en toe een verdediger tegen. De bal komt via de verdediger bij Fenna terecht, die een schietkans krijgt maar de bal niet in de goal krijgt. Kort hierna kan Femke doorlopen en uithalen, maar ook Femke schiet net naast. In het eerste halfuur zijn voldoende kansen, maar we weten ze net niet af te maken om de voorsprong te vergroten. Frustrerend, want voetballend gaat het goed. In de 35e minuut is het dan wel raak. Er ontstaat een combinatie voor in de boeken: Peet speelt een korte corner op Fenna, die draait en passt de bal over de grond naar Kris. Kris haalt direct uit en schiet de 0-2 binnen! In de slotfase van de eerste helft wordt het nog even spannend. Het bier zit niet alleen OP, maar ook zeker nog IN de benen. In de 37e krijgt een speelster van Baronie een schietkans door een foutje achterin en de 1-2 wordt gemaakt. Toch een prima eerste helft, waar zeker meer doelpunten gemaakt moesten worden.

Tijd voor rust. Loïs en Lynn komen in het veld voor Sabine en Manon. Lang rust hebben we niet, want we worden op tijd naar buiten gejaagd door de aroma’s van het bier die in de kleedkamer blijven hangen..

De tweede helft gaat van start. Al snel een mooie combinatie tussen Kris, Femke en Niene, maar een schietkans blijft uit. Kort hierna krijgt Irma een kans om tot scoren te komen, maar de keepster weet dat te voorkomen. In de 55e minuut bereikt Niene met een mooie loopactie het 16-metergebied. Ze kan uithalen, maar een tweede keepster voorkomt een doelpunt. Penalty dus! Petra neemt plaats achter de bal, blijft rustig en schiet de bal overtuigend in de netten: 1-3! In de 60e minuut wordt een overtreding gemaakt op Femke. De afstand is ongeveer 22m. Kris wil hem in 1x nemen, maar de bal wordt geblokt door de muur. Het schot dat door Kris volgt, verdwijnt net over de goal. Net als in de eerste helft blijven er kansen komen. Zo krijgt Irma nog een schietkans en kort hierna ook Femke, na een mooie actie van Peet op aangeven van Niene. Met nog ongeveer 20 minuten op de klok volgen er 3 wissels: Niene, Petra en Fenna mogen rusten. Bregje komt rechtsbuiten te staan, Manon rechtshalf en Sabine laatste vrouw. Hierdoor schuift Kris naar de linksbuiten positie, Lynn naar de spits en Irma linkshalf. Kort hierna valt Loïs uit, waardoor Kris niet lang heeft kunnen profiteren van de voorhoede en terug in de verdediging plaatsneemt. Sabine komt weer rechtsback te staan en Petra linksbuiten. In de slotfase heeft Bregje nog een mooie kans, maar de bal gaat net over. Ook weet ze de bal nog voor te geven op Femke, maar de keepster is net eerder bij de bal. Baronie weet nog een paar keer door te komen, maar serieuze kansen blijven uit. Het eindsignaal klinkt, de pullen bier zijn er uitgezweet en de drie punten zijn binnen!

0-1 Petra
0-2 Krissie
1-2
1-3 Petra (penalty)

Deel dit bericht op social media