Dames Wernhout hebben de wind in de zeilen en pakken 3 punten in derby

Het is een onstuimige zondagmorgen. Een aantal dametjes hebben het zo lang mogelijk uitgesteld om hun bed uit te komen vanwege de vele regen. Maar ‘it geht on!’ Vandaag staat de tegenstander VVR op het programma. Bij winst betekent dat de spreekwoordelijke ‘6’ punten. Extra motivatie! De warming-up gaat niet zonder slag of stoot. Het veld is zwaar, er staat veel wind en bij een enkeling is de drank (incl. shotjes) van een paar uur daarvoor voelbaar. We starten met de volgende basis:

In de goal: Lennie
In de verdediging (vlnr): Sabine, Krissie, Manon en Linda
Op het middenveld (vlnr): Niene, Femke en Lynn (’60 Iris)
In de voorhoede (vlnr)*: Mieke (’31 Bregje; ’60 Irma), Irma (’33 Mieke) en Petra
*Has anyone seen our captain!?

We starten wind-op met de kantine in onze rug. Dat betekent in de eerste helft hard werken en hoge ballen vermijden. VVR krijgt na een klein kwartier speeltijd hun eerste schot op goal, maar Lennie is alert. Kort hierna kunnen wij counteren en Petra stuurt Irma weg. Irma komt 1-op-1 met de keepster, maar kan de bal niet langs de keepster in de goal plaatsen. Na een klein halfuur krijgt VVR een corner, waar een doelpunt uit volgt. De teleurstelling wordt snel omgebogen, door een doelpunt van Irma. Zo is de stand na een halfuur 1-1. Mieke wordt gewisseld voor Bregje, maar komt alweer snel terug in het veld door een bloedneus van Irma. Op de bank geeft Iris KC (Kort Consult) “hoe om te gaan met een bloedneus” waardoor Irma gelukkig snel herstelt. Kansen volgen bij zowel VVR als bij ons, maar niemand weet de afstand te vergroten. We gaan met een gelijkspel de rust in. Er vinden nog geen verdere wissels plaats.

De tweede helft gaat van start en we merken meteen de wind in onze rug. In de 60e minuut worden Lynn en Mieke gewisseld en komen Iris en Irma in het veld. Iris start rechtshalf, maar wisselt uiteindelijk met Linda van positie. In de 69e minuut valt ongelukkig een tegentreffer, maar gelukkig hebben we nog 20 minuten om dit recht te zetten. Dit gebeurt dan ook niet veel later in de 72e minuut. Bregje kan doorlopen op rechts en de bal goed voorgeven. Irma is alert en tikt hem direct binnen, wat de stand op 2-2 brengt! Kansen volgen, maar het lukt niet om op voorsprong te komen. In de 80e minuut geeft Femke een korte corner op Krissie en er ontstaat een 1-2’tje. Femke schiet uiteindelijk van een onmogelijke hoek de bal binnen. Het past precies en de euforie is groot! Met nog tien minuten op de klok is het nog hard werken op alle linies. Er volgen nog kansen van onze zijde, maar die worden niet benut. De stand blijft op 3-2 en wij nemen dankbaar de drie punten in ontvangst!

0-1
1-1 Irma
1-2
2-2 Irma
3-2 Femke

Deel dit bericht op social media