Dames Wernhout puntloos naar huis

Vandaag speelden we tegen de dames van Boeimeer. Rond de klok van 12 startten we met de volgende basis:
In de goal: Lennie
In de verdediging (vlnr): Sabine, Krissie, Iris, Loïs en Manon er voor
Op het middenveld (vlnr): Niene, Femke, Irma
In de voorhoede (vlnr): Mieke en Fenna

De eerste tien minuten wordt vooral op de helft van Wernhout gevoetbald. We moeten aan de bak om weerstand te bieden, maar écht gevaarlijke kansen blijven vooralsnog uit. Eén keer hebben wij een kans wanneer een diepe bal op Fenna wordt gespeeld. Fenna is eerder weg dan haar tegenstander en kan (met druk in de rug) 1-op-1 op de keeper aflopen. Helaas is de keeper net eerder bij de bal. In de 21e minuut stuurt Irma Fenna goed weg. Fenna maakt een goede schijnbeweging en is zo weer eerder vertrokken dan haar tegenstander. Mieke, Irma en Femke lopen mee. Fenna geeft vanaf rechts de bal voor, maar de keeper kan de bal eerder wegwerken. Hij komt opnieuw bij Fenna in de voeten, maar ze schiet helaas over. Na een klein halfuur gespeeld te hebben, komen we tegen 10 man te staan. Kort hierna kan Femke mee oplopen. Mieke en Fenna lopen goed mee. Femke geeft voor vanaf rechts. De bal gaat aan Fenna voorbij, maar Mieke kan op goal schieten. Helaas op de keepster. In de 33e minuut krijgt Boeimeer een vrij trap op de rand van de ’16. Deze wordt goed voorgegeven en door een speelster van Boeimeer langs Lennie heen gekopt: 1-0. Op enkele kansen van ons na, is het vooral boeimeer dat aan het voetballen is. Ze bewegen goed, waardoor ze vaak vrij staan en elkaar goed vinden. Toch zijn er maar weinig grote kansen en gaan wij met een 1-0 achterstand de rust in.

Er vinden wat wisselingen plaats. We gaan weer 4-4-3 spelen: Lynn komt rechtshalf te staan en Petra rechtsbuiten. Irma schuift van het middenveld door naar de spitspositie en Fenna komt linksbuiten. Mieke en Manon komen naar de kant.

De tweede helft gaat weer van start. Boeimeer begint weer met 11 man. Na 10 minuten maakt Boeimeer een goal, maar die wordt vanwege buitenspel afgekeurd. We spelen beheerst en net als in de eerste helft is de verdediging alert en creëren ze rust achterin. In de 60e minuut vergroot Boeimeer helaas hun voorsprong uit wederom een standaardsituatie. Een vrije trap van de linkerkant van ongeveer 25 meter wordt hard en in de verre rechterkruising binnen geschoten. Onhoudbaar. Een kleine 5 minuten later denkt Fenna “dat kan ik ook!” Ze plaatst de bal na een loopactie ook in de verre rechterkruising. De keepster kan er niet bij en de 2-1 valt!! Hierna mag ze rusten en op de bank plaatsnemen. Manon komt er als voorstopper in en Krissie schuift door naar de linksbuiten positie. Kort hierna kan Kris bijna profiteren van deze wissel. Ze kan doorlopen en een schot lossen. De keepster heeft de bal niet klemvast, waardoor de bal doorrolt en over de lijn lijkt te gaan. Helaas kan de keepster zich nog herstellen. Er worden nog meer goede schoten op goal gelost, maar de keepster voorkomt dat er gescoord wordt. In de slotfase wordt Petra nog gewisseld voor Fenna. Het lukt ons niet meer om op gelijke stand te komen. De eindstand blijft 2-1.

1-0
2-0
2-1 Fenna

Deel dit bericht op social media