Dames Wernhout puntloos tegen koploper

Op een frisse zonnige ochtend stond de wedstrijd tegen de koploper op het programma: Vv Sprundel. Het duurde even voordat we compleet waren. Een tweetal dames had wat moeite om uit bed te komen. Met vallen en opstaan (letterlijk ook) konden we iets na half 10 de teamfoto maken in ons prachtige nieuwe merchandise. De opstelling was als volgt:

In de goal: Lennie
In de verdediging (vlnr): Sabine, Manon, Krissie en Loïs (’65 Fleur)
Op het middenveld (vlnr): Niene, Femke (’60 Bregje) en Linda (’45 Lynn)
In de voorhoede (vlnr): Fenna, Irma en Petra (’45 Mieke)

De wedstrijd gaat van start. Beide teams starten fel. In de 4e minuut kan Niene doorlopen over links en de bal richting de goal plaatsen, helaas over. Kort hierna een actie over rechts. Petra loopt door op de keepster en schiet de bal. De keepster kaatst de bal weg, de bal komt opnieuw bij Petra terecht, maar het schot dat volgt gaat wederom over. Na een klein kwartier krijgt Sprundel een corner. De eerste paal wordt niet gedekt en de bal krult ongelukkig de goal in: 0-1. Tien minuten hierna vangt Petra de bal op van de tegenstander en komt tot een schietkans. Helaas op de keepster. Na een halfuur op de klok kan Sprundel een paar schoten lossen, maar Lennie is alert en voorkomt tegendoelpunten. In de slotfase van de eerste helft scoort Sprundel vanuit buitenspelpositie, dus afgekeurd. Al met al geen verkeerde eerste helft. We zijn fel, zitten er kort op en geven weinig ruimte weg. Het lukt alleen nog niet om kansen te benutten.

Tijd voor rust. Er vinden 2 wissels plaats. Linda en Petra verlaten het veld voor Lynn en Mieke.

De tweede helft gaat van start. In de 51e minuut maakt Sprundel haar tweede doelpunt: er is wat verwarring over buitenspel, Sprundel is alert, loopt door op Lennie en scoort. Kort hierna vergroten ze de afstand en maken het derde doelpunt. Het duurt even voordat ons spel weer stabiliseert. Er vinden wat wissels plaats. Femke en Loïs verlaten het veld en Bregje en Fleur komen er in. Irma komt op het middenveld te staan, Mieke schuift naar linksbuiten, Fenna naar de spits en Bregje komt rechtsbuiten te staan. We komen wat meer in het spel en creëren kansen, maar het lukt niet om te scoren. In de slotfase maakt Sprundel het af door hun vierde doelpunt te maken. Een kleine tien minuten hierna klinkt het eindsignaal en verlaten wij helaas puntloos het veld.

0-1
0-2
0-3
0-4

Deel dit bericht op social media