Dames Wernhout pakken drie punten bij tropische temperaturen

Wederom tropische temperaturen in het pittoreske Wernhout. Dat krijg je als het seizoen zo lang doorgaat. Tijdens de warming-up kwamen de eerste rode koppies al tevoorschijn. En dat al om 9 uur ’s ochtends, want vandaag speelden wij om half 10 tegen de dames van Schijf. Na de warming-up werd de opstelling bekend gemaakt:

In de goal: van Riel
In de verdediging: Broekie, BreakyDaisy, Lot (’15 Seebijn) en TheBean (’84 Nien)
Op het middenveld: Wildehil, Irish en Nien (’45 East)
In de voorhoede: Kriest, Boutje (’70 Peet) en Peet (’17 Fen)

Iets na half 10 klonk het fluitsignaal en we startten fel. In de tweede minuut kwam al een eerste kans van onze zijde: Boutje gaf een mooie voorzet en Kriest schiet hem net over de goal. In de tiende minuut krijgt Irish erg veel ruimte vanaf het middenveld. Ze passeert meerdere speelsters van Schijf en kan de goal bereiken. Haar schot gaat helaas net naast. Kort hierna is het Peet die een schot kan lossen, maar de bal belandt in de handen van de keepster. Na een kwartier gespeeld te hebben, verlaat Lot het veld en komt Seebijn voorstopper te staan. Kort hierna komt Fen er in voor Peet en laat zich meteen zien! Fen maakt een mooie actie vanaf het middenveld, schiet de bal op Kriest en Kriest schiet de bal op de keepster. In de 24e minuut is het tijd voor een drinkpauze en twee minuten later wordt het spel hervat. Fen krijgt nog een grote kans, maar die schiet de bal – naar eigen zeggen – richting Roosendaal. In de 38e minuut is het eindelijk raak. Nien speelt de bal terug op Seebijn, die de bal door de lucht naar Kriest speelt. Kriest speelt de bal op Boutje, loopt door, krijgt de bal terug van Boutje en schiet de bal over de grond tussen de palen: 1-0!! Net voor rust verdubbelen wij de voorsprong dankzij een mooie combinatie. Boutje geeft een hoge bal op Kriest. Kriest geeft de bal vanaf de linkerzijde over de grond terug in het 5-meter gebied van de keepster op Boutje en Boutje kan hem binnentikken: 2-0!!

Hierna is het tijd voor rust. De warme kleedkamers worden al snel verlaten en buiten wordt de wedstrijd geëvalueerd. Nien verlaat het veld en East komt op de rechtsbackpositie te staan. TheBean schuift door naar het middenveld.

De tweede helft gaat van start. Er wordt veel op en neer gespeeld en combinaties worden gemaakt. In de 57e minuut hebben wij al vier corners gehad, maar deze worden niet verzilverd met een doelpunt. Schijf begint onze verdediging meer onder druk te zetten en weten van Riel beter te bereiken. Maar van Riel staat goed te keepen en weet haar goal vooralsnog schoon te houden. In de 69e minuut is het weer tijd voor een drinkpauze, waarbij Boutje wordt gewisseld voor Peet en Fen in de spits komt te staan. In de 77e minuut komt de voorhoede van Schijf met een mooie actie, dat voor hun beloond wordt in een doelpunt: 2-1. De euforie is van korte duur, want een minuut later profiteert Kriest van een fout in de verdediging bij de dames van Schijf: 3-1! In de 84e minuut wordt TheBean nog gewisseld voor Nien. Er wordt hard gewerkt in de slotfase om zowel tegendoelpunten te voorkomen, als om zelf tot scoren te komen. In de 90e minuut maakt Kriest het af. Ze passeert de verdediging vanaf de rechterzijde en kan de bal over de keepster heen stiften: 4-1! Kort hierna wordt de wedstrijd beëindigd.

Er werd vandaag goed overgespeeld, wat resulteerde in mooie combinaties. Ondanks de hitte en rode koppies hebben wij het hoofd koel gehouden. Met nog één wedstrijd te gaan, zijn wij zeker van een zevende plek!

Deel dit bericht op social media