Op een koude zondagmorgen reisden wij af naar Terheijden (Traaie). Een paar uur daarvoor ging een enkeling al op zoek naar de drie punten in Den Bels. Benieuwd of we die vandaag kunnen vinden! Vanwege vele blessures en enkele afmeldingen waren we niet ruim bezet vandaag. We startten met de volgende basis:

In de goal: Lennie
In de verdediging (vlnr): Sabine, Manon Krissie en Loïs
Op het middenveld (vlnr): Linda, Niene (’40 Mieke) en Lynn
In de voorhoede (vlnr): Mieke (’22 Bregje), Irma en Fenna

We beginnen om klokslag 11 uur en starten overtuigend. Fenna kan met een actie de goal bereiken, maar de bal gaat net naast. We zetten druk, maar een openingstreffer blijft uit. Het oogt rommelig en kansen worden niet benut. Aan de andere kant kan Terheijden een enkele keer goed opkomen, maar ook zij weten kansen niet te verzilveren. In de 22e minuut verlaat Mieke het veld voor Bregje. Fenna schuift door naar linksbuiten en Bregje komt op rechts. In de slotfase heeft Irma nog 2 grote kansen, maar de bal lijkt er niet in te willen. Net voor rust valt Niene geblesseerd uit, waardoor Mieke terug in het veld komt (linksvoor), Fenna naar de spits schuift en Irma terugzakt op de mid-mid positie.

Tijd voor rust. We hadden 1 reservespeler en Niene is uitgevallen, dus er vinden geen wissels plaats. We gaan onveranderd de tweede helft in.

We starten goed. Bregje kan met een actie de achterlijn bereiken en de bal goed voorgeven. Helaas schiet Mieke net naast. Kort hierna besluit Kris het zelf te proberen. Vanaf haar verdedigende positie passeert ze meerdere tegenspeelsters en bereikt de achterlijn van Traaie. Ze geeft de bal strak voor en het enige dat Bregje moet doen is ‘m binnentikken. En dat doet ze! De stand komt op 0-1! Een paar minuten hierna wordt Fenna op de rand van de ’16 onderuit gehaald en we krijgen een vrije trap. Kris neemt plaats achter de bal en schiet ‘m beheerst langs de muur in de rechterhoek: 0-2! Het lukt Terheijden om in de 65e minuut met schot net in de ’16 op 1-2 te komen. Hierdoor is het tot aan het fluitsignaal nog spannend. Het lukt ons niet om kansen te benutten en Terheijden komt een enkele keer dichtbij de gelijkmaker. Na een lange 90 minuten (incl. blessuretijd) klinkt dan het verlossende eindsignaal. We hebben de drie punten gevonden en gaan opgelucht terug naar Wernhout.