Dames Wernhout geven de kater geen kans en behalen overwinning

Na een erg gezellige middag en teeravond, stond vandaag een inhaalwedstrijd op het programma. Daar waar velen de avond ervoor het vertrouwen in ons hadden verloren (“Niet komen opdagen, is minder schadelijk dan wel komen opdagen”) gingen wij vol goede moed naar Oosterhout. Iedereen was weliswaar op tijd. Dat was al een prestatie opzich vandaag.
We startten met de volgende basis:
In de goal: Lennie
In de verdediging (vlnr): Sabine (’70 Krissie), Krissie (’40 Petra), Iris en Loïs (’45 Manon)
Op het middenveld (vlnr): Niene, Femke en Linda (’45 Lynn)
In de voorhoede (vlnr): Fenna, Irma en Mieke (’45 Bregje)

De wedstrijd gaat van start. We beginnen sterk en combinaties worden eenvoudig gemaakt. Er is veel ruimte voorin, maar serieuze kansen blijven in de eerste fase van de eerste helft uit. In de 26e minuut scoort TSC vanuit buitenspelpositie, dus afgekeurd. We voetballen verder. Niene krijgt nog een grote kans, maar ziet de bal net over de goal verdwijnen. Vijf minuten voor rust valt Krissie geblesseerd uit. Petra betreedt het veld. Dat we Peet misten, wordt snel duidelijk. Haar eerste balcontact resulteert in de 0-1! Er is miscommunicatie tussen de verdediger en keepster, Petra is alert, verovert de bal en maakt het eerste doelpunt! Kort hierna is het tijd voor rust.

Er vinden enkele wissels plaats. De hele rechterkant wordt gewisseld: Loïs, Linda en Mieke verlaten het veld voor Manon, Lynn en Bregje.

We starten aan de tweede helft. Wederom resulteert de eerste fase van de tweede helft in weinig kansen. We voetballen beheerst en zijn alert, maar weten met ons positiespel weinig kansen te creëeren. In de 70e minuut verlaat Sabine het veld en komt Krissie terug tussen de lijnen. Een kleine 10 minuten hierna passeert Kris enkele speelsters rond de middellijn en schiet de bal strak achter de verdediging richting Petra op links. Petra neemt de bal mee, passeert de verdediging en schiet de bal koeltjes tussen de benen van de keepster: 0-2! TSC zorgt hierna voor wat meer dreiging, maar het lukt hen niet om kansen te verzilveren. Lennie staat ondanks haar ‘at-avonturen’ van de dag ervoor uitstekend te keepen! In de 89e minuut laat Bregje zichzelf nog even zien en maakt vanaf rechts de 0-3. De scheids fluit af en de drie punten gaan mee naar Wernhout! Leerpuntje van vandaag: Met bier in de benen zijn we sterker!! Gif de kater ginne kaaans!

0-1 Peet
0-2 Peet
0-3 Bregje

Deel dit bericht op social media