Dames Wernhout zonder punt(en) na doelpuntrijk duel tegen koploper

Na een vrij (paas)weekend stond vandaag de inhaalwedstrijd tegen de dames van ’t Zand op het programma. Dat betekent vroeg uit de veren! Daar waar we twee weken geleden in de thuiswedstrijd wisten te stunten door gelijk te spelen (de dames hadden al anderhalf jaar geen punten verloren), was vandaag een vergelijkbare prestatie de opdracht. We starten dan ook met een vergelijkbare opstelling als bij de thuiswedstrijd:
In de goal: Lenny
In de verdediging (vlnr): Seebijn, Kriest, Irish, Breakydaisy, Lot
Op het middenveld (vlnr): Broekie (’45 Irma), Boutje, Nien (’70 TheBean)
In de voorhoede (vlnr): Fen en Peet (’45 TheBeast)

Rond de klok van 10 starten we op het kunstgrasveld. De dames van ’t Zand zetten meteen druk. Na 10 minuten speeltijd resulteert dat – vanuit een goede corner – voor een eerste tegendoelpunt: 1-0. Na een klein halfuur komt de laatste vrouw (weer) mee op, kan van een afstandje uithalen en schiet de bal goed en hard binnen: 2-0. Kort hierna komen wij met een eerste kans, die direct trefzeker is. Kriest geeft een diepe bal naar voren. De verdediger verliest de bal. Boutje is alert, ziet dat de keepster uit haar doel staat en plaatst de bal netjes over de keepster heen. Klasse goal dat de stand op 2-1 brengt! Vijf minuten voor tijd wordt net buiten de ’16 een overtreding op Peet gemaakt, waardoor een speelster met een gele kaart 10 minuten van het veld moet. De afstand is Kriest haar specialiteit. Ze haalt uit, de keepster duikt in de juiste hoek, maar raakt de bal onvoldoende om een doelpunt te voorkomen: 2-2! De gelijke stand weten we helaas niet vast te houden voor rust. Lenny komt uit, wordt gepasseerd en het been van BreakyDaisy weet het schot er nét niet uit te halen: 3-2.

In de rust vinden twee wissels plaats. Broekie en Peet verlaten het veld voor Irma en TheBeast.

De tweede helft gaat van start. Na een kwartier speeltijd komt een hard afstandsschot die naast de goal lijkt te verdwijnen, maar alsnog rechts binnen krult: 4-2. Toch weten wij de afstand kort hierna weer te verkleinen. Fen zet goed druk. De keepster komt ver uit, maar Fen is eerder bij de bal. De keepster wordt gepasseerd. Een verdediger probeert er nog tussen te komen, maar Fen rondt beheerst af: 4-3! Een kwartier voor tijd weten de dames van ’t Zand de afstand weer te vergroten naar 5-3. De kans op gelijkspel blijft echter in de lucht hangen en wordt groter nadat een overtreding op TheBeast (randje ’16) leidt tot protest en vervolgens wederom een gele kaart volgt. We weten van de vrije trap niet te profiteren; Kriest schiet de bal net over. Vijf minuten voordat de reguliere speeltijd is gespeeld, verrast Irma met een prachtige goal. De keepster staat wederom ver uit haar goal, waardoor Irma uit kan halen en met een prachtige boog de bal in de goal plaatst: 5-4! Kriest schuift door naar voren en in de slotfase proberen we nog de gelijkmaker te maken. Helaas valt in de blessuretijd de 6-4. Het fluitsignaal klinkt en wij vertrekken zonder punt(en) naar Wernhout.

1-0
2-0
2-1 Boutje
2-2 Kriest
3-2
4-2
4-3 Fen
5-3
5-4 Irma
6-4

Deel dit bericht op social media