Dames Wernhout blijven weer steken op gelijkspel

Na een hele toeristische route door Etten-Leur, kwamen we rond 10:15 aan bij het complex van DSE. We kleedden ons om en maakten ons gereed voor de warming-up. We startten met de volgende 11:

In de goal: Van Riel
In de verdediging: Seebijn (’45 East), Irish, BreakyDaisy, Lot
Op het middenveld: TheBean, Boutje en Nien (’45 Wildehil)
In de voorhoede: Kriest (’60 Seebijn; ’85 Seebijn), Fen en TheBeast (’27 Peet)

We starten fel. In de eerste minuut weet Boutje al Fen te vinden. Fen komt 1-op-1 met de keepster, maar schiet in de handen. We blijven druk zetten. In de 8e minuut speelt Boutje de bal op TheBean, TheBean schiet naar Fen, Fen legt hem vervolgens breed en TheBean kan uiteindelijk uithalen. De bal gaat net over, maar de scheids had al gefloten, omdat TheBean “los” had geroepen. In de 12e minuut komt ook Kriest 1-op-1 met de keepster, maar schiet net naast de goal. Hierna komt DSE meer in de wedstrijd. Ze hebben nog geen serieuze kansen gehad, maar weten elkaar wel goed te vinden. In de 20e minuut valt dan opeens de 1-0. Na ongeveer een halfuur speeltijd wordt TheBeast gewisseld voor ‘koukleum’ Peet. Met 10 lagen aan komt ze rechtsbuiten te staan. In de 36e minuut geeft de scheids onverwachts een penalty tegen. Erg makkelijk gegeven, maar van Riel laat zich niet kennen. Ze positioneert zich in het midden van de goal. DSE legt hem op de 11 meter, haalt uit, maar van Riel heeft hem!! De stand blijft 1-0!! In de slotfase komt nog een grote kans van Fen, na aangeven van Kriest, maar die wordt niet verzilverd. We gaan met een kleine achterstand de kleedkamer in.

In de rust vinden twee wissels plaats. Seebijn en Nien gaat naar de kant en East en WildeHil komen er in. Wildehil komt op haar eigen positie te staan, waardoor TheBean het veld oversteekt en rechtshalf gaat spelen.

De tweede helft gaat van start. In de 60e minuut creëert Boutje weer een eerste kans. Kort hierna wordt Kriest gewisseld voor Seebijn. Irish schuift door op het middenveld en Boutje in de spits. Vervolgens weet Fen de verdediging te passeren. Ze wordt in de ’16 onderuit gehaald, maar daar waar de scheids in de eerste helft erg makkelijk een penalty tegen gaf, doet hij dat nu natuurlijk niet.. Kort hierna is de frustratie wederom groot als de scheids opnieuw fluit voor een overtreding. Dit kan je het beste beantwoorden met een doelpunt. TheBean onderschept de bal, geeft hem diep op Fen. Fen schiet hem voor de goal en Boutje maakt geheel terecht de 1-1!! In de 80e minuut wordt Seebijn weer gewisseld voor Kriest, die laatste vrouw komt te staan. Helaas valt Kriest kort hierna geblesseerd uit en komt Seebijn in de spits te staan. In de slotfase vinden nog mooie combinaties plaats en creëren we nog meerdere kansen. De scheids fluit helaas slim af en onderbreekt onze laatste aanval.. We blijven steken op een gelijkspel.

1-0
1-1 Boutje

Deel dit bericht op social media