Dames Wernhout blijven steken op gelijkspel

Op een frisse zondagochtend kwamen de dames van Achtmaal op bezoek. De muziek uit onze box galmde door de kleedkamer tijdens het omkleden. De stemming zat er weer goed in. Besloten werd om vandaag 4-4-2 te spelen, met WildeHil als verdedigende middenvelder en Kriest als aanvallende middenvelder:

In de goal: Van Riel
In de verdediging: Seebijn, Irish, BreakyDaisy en Lot
Op het middenveld: Broekie (’70 TheBeast), Wildehil, Kriest en TheBean (’60 Peet; ’80 Manon)
In de voorhoede: Fen en Peet (’25 East)

De dames van Achtmaal trappen af en beginnen fel. Ze weten goed op te komen vanaf de linkerflank, maar een serieuze kans blijft uit. Daarna zorgen wij voor dreiging, maar kunnen de goal niet bereiken. In het eerste kwartier gaat het dan ook aardig gelijk op. In de 17e minuut passeert Peet de verdediging en komt bijna 1-op-1 met de keepster. Een sliding op de bal voorkomt uiteindelijk dat Peet kan uithalen. Daarna breekt Fen door vanaf de linkerflank, maar schiet net naast. Na 20 minuten gespeeld te hebben, is het dan wel raak. Kriest wordt onderuit gehaald op de rand van de ’16. Ze neemt zelf de vrije trap en de bal draait langs de muur in de rechterkruising: 1-0! In de 23e minuut heeft Peet nog een goede aanval op rechts. Ze legt de bal terug op TheBean, die kan uithalen, maar de bal net naast de goal ziet verdwijnen. In de 37e minuut laten de dames van Achtmaal zich horen. Een hoge en moeilijke bal kan van Riel uit de goal weren, maar de aanvaller van Achtmaal is alert en kan de bal raken. Lot probeert de bal nog van de lijn te halen, maar het wordt helaas 1-1. Net voor rust krijgen de dames van Achtmaal nog een corner, die in de kluts komt, maar uiteindelijk goed wordt weggewerkt.

Tijd voor rust. Ditmaal geen breakers van Boutje, maar ranja. We hebben in de eerste helft hard gewerkt en dit moeten we door zetten in de tweede helft. Vooralsnog geen verdere wissels.

De tweede helft gaat van start en ditmaal trappen wij af. In de 58e minuut komt een grote kans van onze zijde: een voorzet van Fen bereikt Kriest, die vervolgens net naast schiet. Een minuut hierna is het andersom. Kriest kan Fen bereiken middels een kopbal. Helaas wordt het spel onderbroken vanwege buitenspel. In de 60e- en 63e minuut krijgen de dames van Achtmaal een vrije trap op de rand van de ’16. Het eerste schot gaat rechts over de goal. De tweede trap wordt goed ingeschoten, maar van Riel houdt de bal moeiteloos uit haar goal. Kort hierna laat Fen zich weer zien. Ze breekt door, maar schiet de bal op de keepster. In de 68e minuut komt een schot van de dames van Achtmaal, maar van Riel haalt hem mooi uit de hoek. In de 75e minuut passeert WildeHil de verdediging en geeft de bal voor. TheBeast kan uithalen, maar de bal belandt op de lat. Kriest is alert en schiet de bal vanaf rechts in de linkerhoek: 2-1! In de slotfase werkt iedereen hard om deze voorsprong te behouden. Helaas wordt in de 85e minuut uitgehaald op de rand van de ’16. De bal krult achter van Riel in de goal: 2-2. Er komen 4 minuten extra tijd bij. We zetten nog een tandje bij, maar dit resulteert niet in een doelpunt. Het algemene spelbeeld uit de eerste helft zet zich voort in de tweede helft: het gaat gelijk op met kansen voor beide partijen. We moeten dan ook genoegen nemen met 1 punt.