Dames Wernhout bekeren verder na late overwinningstreffer

Geen vrije dag vandaag, maar een bekerwedstrijd! De dames van Steenbergen kwamen bij ons op bezoek. We starten met de volgende basis:

In de goal: Lennie
In de verdediging: Sabine (’30 Loïs), Manon, Iris en Mara (’60 Sabine)
Op het middenveld: Lynn, Femke en Niene
In de voorhoede: Mieke (’60 Bregje), Irma en Krissie

De wedstrijd begint iets na 10 uur. Vanaf het begin zetten wij direct druk. Mooie combinaties worden gemaakt en hebben veel balbezit. Toch valt het eerste doelpunt aan de verkeerde zijde. Na een kwartier speeltijd lukt het de linksbuitenspeelster om de bal uit een voorzet de goal in te glijden: 0-1. Hierna hebben wij wat moeite om het spel weer over te nemen. De dames van Steenbergen komen meer op onze helft en weten druk te creëren. Na een halfuur speeltijd krijgt Krissie kans om uit te halen vanaf 30 meter. De bal krult prachtig in de linkerkruising binnen. Onhoudbaar. Het brengt ons op gelijke hoogte. Kort hierna wordt de afstand vergroot. Krissie krijgt de bal en draait goed weg bij haar tegenstander. Ze kan Femke bereiken. De keepster komt uit, Femke blijft rustig en plaatst de bal met een lobje over de keepster heen: 2-1! In het laatste kwartier hebben wij weer de overhand. In de slotfase van de eerste helft heeft Irma nog een grote kans en kan ook Lynn een schot lossen uit een vrije trap van Krissie. De 3-1 blijft uit, maar gaan vooralsnog met een verdiende voorsprong de rust in. Er vinden geen wissels plaats.

De tweede helft gaat van start en Steenbergen is erg fel. We krijgen de bal niet goed weg gewerkt en het spel speelt zich de eerste paar minuten vooral op onze helft af. In de 49e minuut valt dan de gelijkmaker. Gedurende de tweede helft weten wij ons weer te herpakken. Er komt weer rust achterin en de combinaties naar voren toe worden gemaakt. Kansen komen en gaan, maar de verlossende goal blijft uit. In het laatste halfuur vinden nog twee wissels plaats. Sabine komt er terug in en Bregje vervangt Mieke. Kort hierna krijgt Bregje de bal van Femke, die door kan lopen en de bal net voor de goal langs schiet. De lat wordt nog geraakt door Irma en lang lijkt het er op dat we genoegen moeten nemen met gelijkspel (en penalty’s). Een paar minuten voor het eindsignaal is dan de verlossende treffer! Bregje krijgt de bal, draait weg bij haar tegenstander, loopt naar de hoek en geeft een prima voorzet. Irma is alert, loopt in en knalt de bal binnen! De ontlading is groot. Het eindsignaal klinkt en we bekeren verder.

0-1
1-1 Krissie
2-1 Femke
2-2
3-2 Irma

Deel dit bericht op social media