Dames Wernhout beginnen hun draai te vinden

Vandaag stond de wedstrijd tegen de dames van Rimboe gepland. En wat was het fris.. Alles wat koud kon zijn, was ook koud. Koude benen, koude tenen, koude oren en zelfs koude tanden. Gelukkig zijn wij dames bikkels. De opstelling was als volgt:

In de goal: Sanne (van Riel)
In de verdediging: Mara (East), Iris (Irish), Sabine (Seebijn), Lotteke (Lotje)
Op het middenveld: Hilde (WildeHil), Niene (Boutje), Linda (the Bean)
In de voorhoede: Krissie (Kriest), Fenna (Fen), Petra (Peet)
Reserve: Daisy (BreakyDaisy), Nienke (Nein), Eva (Broekie), Lynn (the Beast)

Het fluitsignaal klonk en de dames van Rimboe kwamen beter uit de startblokken. Zij wisten meteen druk uit te oefenen op de verdediging en de eerste kans te creëren. Na 10 minuten lukte het ons om bij de goal te komen. Peet passeert haar tegenstander, maar haar schot op goal levert niks op. Hierna wordt ze gewisseld voor the Beast. Het duurde even voordat we in de wedstrijd kwamen. De ommekeer kwam na zo een 20 minuten gespeeld te hebben. Wij worden sterker en beginnen het spel meer te domineren over alle linies. Voorin en op het middenveld wordt voor dreiging gezorgd. Boutje maakt haar tegenstander gek, door haar telkens slim af te zijn. Irish krijgt vrij spel, waardoor haar tegenstander gewisseld wordt. Ook de verdediging staat sterk en laten de dames van Rimboe niet meer in de ’16 komen. Er worden veel kansen gecreëerd, maar de inzet wordt niet beloond met een doelpunt. Een prachtig afstandsschot van Boutje belandde op de paal/lat. Onze Kriest en Peet kwamen beide 1-op-1 met de keepster, maar krijgen de bal niet tussen de palen. Corners worden goed voorgegeven door Irish, maar ook daar wordt niet van geprofiteerd. We gaan de rust in met een brilstand: 0-0.

Er vinden in de rust 3 wissels plaats. WildeHil wordt gewisseld voor Broekie, Lotje voor BreakyDaisy en Peet komt er weer terug in voor Fen.

In de tweede helft kwamen wij beter uit de startblokken en dit wordt meteen beloond. Boutje is alert en kan scoren van afstand uit een rebound: 1-0! Vijf minuten hierna maakt Rimboe helaas de gelijkmaker. Niks aan de hand. Wij houden wel van spanning. Alleen moet het niet té spannend worden.. De aftrap zorgt daarom direct voor ons antwoord. Boutje speelt de bal op Peet en Peet kan Kriest bereiken, die de bal beheerst binnentikt: 2-1! In de 61e minuut zijn wij weer aan bod. Kriest speelt de bal op Peet, die genadeloos afwerkt en de stand op 3-1 brengt! The Bean wordt na een goede wedstrijd gewisseld voor Nein. De tweede helft gaat ons goed af en door het 4-4-2 spel van de dames van Rimboe krijgen wij nagenoeg veel ruimte om ons eigen spel te spelen. Kriest staat veel vrij en wordt niet gedekt. Dit wordt dan ook meteen door onze Kriest afgestraft. Een mooie loopactie resulteert in de 4-1! Hierna wordt Nein gewisseld voor WildeHil. Ook onze keepster staat sterk in haar schoenen vandaag. Niet alleen is ze alert met de schoten die ze krijgt op goal, maar zorgt ze ook voor een (soort van) assist. Een verre uittrap brengt de bal bij Peet, die haar tegenstander passeert en de stand op 5-1 brengt! In de slotfase krijgen wij een penalty, na een overtreding op Kriest in de ’16. Ook deze weet ze beheerst binnen te schieten, wat de eindstand op 6-1 brengt!

De drie punten blijven in Wernhout en wij komen in de middenmoot te staan! Complimenten aan iedereen.

1-0 Boutje
1-1
2-1 Kriest
3-1 Peet
4-1 Kriest
5-1 Peet
6-1 Kriest (pen.)

Deel dit bericht op social media