Belangrijke overwinning Wernhout in Zegge

11-3-2018  DIOZ 1 – Wernhout 1 0-2 (0-0)

In Zegge tegen de plaatselijk vv DIOZ pakte Wernhout een belangrijke zege. De eerste helft ging redelijk gelijk op maar de beste kansen waren wel voor de gastheren. Sjoerd verschalkte Jasper bijna met een bal richting eigen doel, maar Jasper tikte de bal nog onder uit de hoek. Verder gingen de Zegse pogingen over en naast.

Na de thee kwam Wernhout in het eerste kwartier flink onder druk te staan en leek een treffer voor DIOZ in de lucht te hangen. Toch was het Wernhout wat de score opende in de 63e minuut. In de opbouw leed DIOZ balverlies en Maikel profiteerde hiervan en bracht Wernhout op voorsprong door beheerst binnen te schieten, 0-1. Hierna begon Wernhout beter te voetballen en kreeg het daarvoor ook meer ruimte omdat DIOZ nog meer risico’s ging nemen. Ruim tien minuten voor tijd pikte Thijs ook nog een goaltje mee en verdubbelde zo de marge, 0-2. Een paar minuten later werd een indraaidende corner nog net voor de lijn weggehaald door Wernhout en verder kwamen de rood-witten in de slotfase niet meer in de problemen.

Doordat er veel verrassingen waren bij de uitslagen in 4B waren de drie punten zeer  welkom om de onderste drie van de ranglijst op afstand te houden. Komende zondag speelt Wernhout thuis tegen Sprundel. De  Sprundelnaren verloren afgelopen zondag van hekkensluiter SVC en zullen dus zondag a.s. extra gemotiveerd aan de aftrap verschijnen.