Belangrijke overwinning Wernhout uit bij GESTA

11-4-2019  GESTA 1 – Wernhout 1  2-4

In de midweekse inhaalwedstrijd uit bij GESTA heeft Wernhout goede zaken gedaan. Wernhout startte goed en nam gelijk het initiatief. Op een vrije trap van Maikel moest de Galderse keeper al in de 2e minuut redding brengen. In de 5e minuut was het wel raak. De rebound van Mathieu na een corner werd nog op de lijn gered, maar Marvin kon van dichtbij toch nog de score openen, 0-1.

In de tiende minuut het eerste Galderse wapenfeit dat over ging. Een minuut of negen later bleef de bal in de Wernhoutse zestienmeter hangen en kon Carlo de poging van GESTA verijdelen. In de 35e minuut kwam Chris goed voor zijn tegenstander en stuurde toen Maikel diep. Maikel tikte de bal over de uitgelopen keeper en schoof daarna beheerst binnen, 0-2.

Een minuut later scoorde GESTA na een fout achterin uit het niets de aansluitingstreffer, 1-2. Na de thee probeerde GESTA wat meer druk te zetten en was er aan beide kanten van goed voetbal weinig sprake meer. In de 68e minuut kopte Mathieu de 1-3 binnen uit een corner. Zeven minuten voor tijd bracht GESTA de spanning terug, een afgeslagen vrije trap belandde voor de voeten van één van de Galderse spitsen en die schoot laag raak, 2-3.

GESTA probeerde met de moed der wanhoop nog om een puntje uit het vuur te slepen maar Wernhout gooide een minuut voor tijd de wedstrijd in het slot. Uit een corner scoorde Marvin zijn 2e van de avond en bracht hiermee de eindstand op 2-4.

Door de 3e overwinning op rij stijgt Wernhout op de ranglijst naar de middenmoot.

Deel dit bericht op social media