Bekeravontuur ten einde voor dames Wernhout

Vandaag stond de eerste wedstrijd van 2018 gepland: de bekerwedstrijd tegen MOC. De dames moesten vroeg op, aangezien de aanvang van de wedstrijd 9:45uur was. De opstelling was als volgt:

In de goal: van Riel
In de verdediging: BreakyDaisy, Seebijn, Irish en Lotje (’45 East)
Op het middenveld: the Bean (’45 Broekie), Boutje en Nein (’32 Wilde Hil)
In de voorhoede: Kriest, the Beast (’45 Peet), en Peet (’32 Fen; ’75 Nein)

Het fluitsignaal klinkt en wij trappen af. Al snel lukt het de dames van MOC om de verdediging van Wernhout te passeren. Van Riel voorkomt uiteindelijk dat een doelpunt valt. Een kleine 5 minuten hierna is een doelpunt onontkoombaar. Via een ingooi komt de bal bij een speelster van MOC terecht, die genadeloos uithaalt en de bal in de kruising knalt: 0-1. Waar het bij ons aan grote kansen ontbreekt , lukt het MOC wel om deze te creĆ«ren. In de 25e minuut valt dan ook het tweede tegendoelpunt. Wij krijgen nog een vrije trap op de rand van de ’16. Boutje geeft de bal aan op Kriest, die de bal net over de goal schiet. Dankzij hard werken, blijven meerdere tegendoelpunten uit en gaan we de rust in met 0-2. Desondanks is “paniekvoetbal” typerend voor de eerste helft.

In de rust vinden een paar wissels plaats: Lotje, the Bean en the Beast worden gewisseld voor East, Broekie en Peet.

De tweede helft gaat van start. We komen goed uit de startblokken, maar een doelpunt blijft uit. De dames van MOC krijgen het wel voor elkaar. Een afstandsschot verdwijnt over Sanne heen: 0-3. In de tweede helft heeft het “paniekvoetbal” uit de eerste helft plaatsgemaakt voor meer rust, waar ook beter en meer wordt overgespeeld. Ook lukt het ons om vaker de goal te bereiken, al lukt het niet om tot scoren te komen. In de 75e minuut wordt Peet gewisseld voor Nein. Tien minuten voor tijd valt vervolgens de 0-4. In de slotfase krijgt Kriest nog een kans, nadat de keepster uit haar goal staat, maar toch weet zij alsnog in te grijpen en een goal te voorkomen. Na 90 minuten klinkt het fluitsignaal. Vanwege het knock-out systeem dat gehanteerd wordt, liggen wij helaas uit de beker.

0-1
0-2
0-3
0-4

Deel dit bericht op social media