Bekeravontuur Dames Wernhout ten einde

Na een gezellig selectieuitje was iedereen vandaag weliswaar op tijd. Dat was al even geleden. Misschien omdat iedereen vandaag extra gemotiveerd was om te winnen. Winst betekent namelijk door met de beker! Kwart voor 11 reisden wij daarvoor af naar Kruisland.

De opstelling was als volgt:
In de goal: Lennie
In de verdediging (vlnr): Sabine (’80 Petra), Manon, Iris en Loïs (’70 Lynn)
Op het middenveld (vlnr): Niene, Femke en Lynn (’28 Linda)
In de voorhoede (vlnr): Krissie, Fenna (’70 Mieke) en Mieke (’28 Bregje)

De wedstrijd gaat van start. De eerste 5 min kunnen we een paar keer op goal schieten (Krissie 2x, Niene 1x). We laten weten dat we er zijn. Daarna komt Kruisland met een paar goede kansen. Na 10 minuten weten zij hun eerste kans te verzilveren. Van afstand wordt in de linkerkruising geschoten. Wij zijn te afwachtend en laten Kruisland opkomen en op goal schieten. De wind is merkbaar en in deze fase van de wedstrijd zijn de kansen vooral voor Kruisland. Na een klein halfuur gespeeld te hebben, maken wij de aansluitingstreffer. Uit een korte corner tussen Kris en Femke komt de bal voor de goal terecht. Lynn wordt niet gedekt, is alert en tikt de bal eenvoudig binnen: 1-1! Kort hierna scoort Kruisland uit buitenspelpositie, dus afgekeurd. Net voor rust is het dan wel raak. Lennie voorkomt uit een eerste schot een doelpunt, maar uit de rebound die volgt wordt alsnog geprofiteerd: 2-1.

Tijd voor rust. Er vinden geen wijzingen plaats.

De tweede helft gaat start. Kruisland komt met een aanval, schiet vol tegen Femke haar hoofd, waardoor ze op de grond valt. De scheids weet niet wat hij moet doen. Hij fluit in ieder geval niet (ERROR?!?!?). Kruisland profiteert hiervan en maakt hun derde doelpunt. De scheids geeft aan dat hij het doelpunt niet meer kan afkeuren, omdat hij het spel niet direct heeft stilgelegd. Onbegrip van onze zijde, maar we moeten door. In de 55e minuut vergroot Kruisland nog meer hun voorsprong. Een buitenspeler van Kruisland staat helemaal vrij en werkt goed af. Met nog een kleine 20 minuten op de klok krijgen we een vrije trap op de rand van de ’16. De vrije trap wordt goed genomen, maar belandt helaas op de linkerpaal.. Enkele minuten hierna weet Kris de keepster te passeren; ze probeert naar de bal te duiken, Kris loopt er omheen en werkt gecontroleerd af. De stand wordt 4-2. Hierna mag Petra nog even 10 minuten knallen. Ze komt rechtsvoor te staan, Mieke komt even linksback en Sabine verlaat het veld. Een paar minuten hierna laat Petra zichzelf meteen zien. Na een mooie combi tussen Kris en Niene, schiet Kris de bal diep op Petra. Petra loopt door en schiet de bal binnen: 4-3! Hierna is het nog enkele minuten voetballen, maar het lukt ons niet meer om op gelijke hoogte te komen. De scheids fluit af en wij liggen uit de beker.

1-0
1-1 Lynn
2-1
3-1
4-1
4-2 Krissie
4-3 Petra

Deel dit bericht op social media