Arjan van Oorschot viert rentree met overwinning!

 


Roosendaal – Tfierde 1-2 (0-2)


Roosendaal uit was wederom de jeugd tegen ons. Dit keer een klein voordeel wegens een fikse stapavond van menig Roosendaler. De wedstrijd kende niet veel hoogtepunten, de randzaken destemeer. Allereerst de Romme feliciteren want hij werd deze week voor de 2e keer papa (kanttekening was dat hij er dus niet bij was) Erik, Messi,Wouter plus Roger waren weer fit maar vooral de terugkeer van Arijanus was heugelijk. Binnen een jaar na zijn breuk weer een half uurke binnen de lijnen, met recht het hoogtepunt deze frisse zondagmorgen.
De eerste helft leken alle 22spelers moeite te hebben met de bal en het kunstgras. Er ging behoorlijk wat mis. Toch nam tfierde het heft in handen en het overwicht betaalde zich na een kwartier uit in de 0-1. Wouter zette goed door/voor en via een R’daler rolt de bal voor roger die raak schiet. Even later krijgt Messi een enorme kans maar mist. Nadat Arjan zijn maat Koeike afloste verdubbelde Messi dit keer wel de marge. Een aanval via Maurice en Roger kwam bij onze nr.10 in “the box” waar hij de hoek voor het uitkiezen had. En hoe werk je dan af met zoveel voetbalbagage? juist ja,door de benen vd keeper,0-2. hierna nog kansen op meer maar het vizier of de eindpass haperde. R’daal liet zich nog gelden met een schot op de bovenkant lat en een kans in moeilijke hoek die naast werd gemikt.

Na rust kwam Mattie in de goal voor de niet fitte Tim. Hoewel we waren gewaarschuwd was het tweede bedrijf van een bedenkelijk niveau. Er ging teveel fout en de tegengoal die we de gehele 2e helft over ons afriepen vond gelukkig pas plaats in de laatste minuut. Niet dat R’daal zo sterk speelde maar er viel barweinig te genieten. Ik denk dat we 15minuten hebben staan staren naar doelmannen die losse flodders achter de omheining moesten gaan halen. Het moment wat wel bleef hangen was toen Mattie halverwege hands van de R’daalse spits constateerde, tenminste die indruk werd gewekt. “Henshenshenshenshenshenshenshens!!”. Hoe dan ook, we hadden toenertijd in ieder geval wel een mooie buffer. We raakte nog 1 keer de lat uit een corner en ook Wouter had  kunnen scoren. Zijn 3x kappen was fraai en effectief,maar helaas ontbrak de puf om af te ronden. En de op ons verlanglijstje staande tegengoal in de dying secondes was slechts voor de statistieken… de panna van Messi zou de winnende blijken.

Slotconclusie, op basis van de eerste helft een verdiende overwinning maar het spel na rust deed zo nu en dan pijn aan de ogen…dat moet volgende keer beter zou ik zo zeggen.

Deel dit bericht op social media