Achtmaal delft opnieuw het onderspit tegen Wernhout

10-4-2022 Wernhout 1 – Achtmaal 1 4-0 (2-0)

De derby werd onder een mooi voorjaarszonnetje en flinke publieke belangstelling beslist in het voordeel van de thuisploeg.

In de eerste minuut moest Achtmaal doelman Nouws redden op een schot van Davey. Verder kwam Wernhout in het eerste kwartier een paar keer goed weg. Achtmaal zocht zoals was verwacht met de lange bal telkens snel de spitsen. Een voorzet van Roel vanaf rechts viel via de lat terug in het veld en kort hierna een grote kans van dichtbij voor Achtmaal maar de bal werd niet binnen gewerkt.

Hierna werd Wernhout steeds sterker en toverde een aantal mooie aanvallen van achteruit op de mat. Uit een voorzet van Thijs vd Buijs kopte Hein de bal terug op Maikel, zijn schot werd ternauwernood nog geblokt.

Een omgekeerd scenario na een twintig tal minuten, Hein geeft voor op Thijs vd Buijs die Carlo in stelling brengt, zijn schot gaat net over. Na ruim een half uur snijdt Hein vanaf links de zestien in en zet voor op Maikel, de voorzet verdwijnt onberoerd langs  Achtmaal keeper Nouws in de verre hoek, 1-0.

Net voor rust zet Hein nog een één-twee op met Maikel, hierdoor komt Hein alleen voor keeper Nouws en schuift de bal langs hem heen, Thijs vd Buijs geeft net voor de lijn nog het beslissende zetje, 2-0. In blessuretijd is een nog een scrimmage voor de goal van Wernhout maar dit levert geen Achtmaalse treffer op.

Na de thee start Achtmaal weer fel en probeert de druk op te voeren. Dit levert in de eerste minuten weer een scrimmage op voor het Wernhoutse doel, maar de bal wordt net zoals voor rust weer weggewerkt. Enkele minuten later de grootste kans van de wedstrijd voor Achtmaal, vanaf een meter of tien schiet Roel voorlangs naast.

In het vervolg van de tweede helft zijn de beter kansen voor Wernhout maar zakt het niveau van de wedstrijd wel weg. In de 53e minuut een kopkans voor Thijs vd Buijs uit een corner van Davey, de bal gaat maar net over.Rond de 65e minuut nog twee Wernhoutse kansen,  een kopbal van Maikel, uit voorzet van Thijs vd Buijs,  wordt gepakt door doelman Nouws, en een poging van Leroy Gommers uit een corner van Davey wordt net voor de lijn weggewerkt.

Het Wernhoutse venijn zat hem nog in de staart van de wedstrijd. In de 83e minuut maakt Mathieu de 3-0, de assist is van Maikel. En Maikel pikt twee minuten voor tijd ook zijn goaltje mee, de assist is nu van Hein, 4-0.

Wernhout wint verdient, maar de uitslag is enigszins geflatteerd. Al werd daar in de lange derde helft door niemand meer om gemaald.

Op Paasmaandag reist Wernhout af naar Ossendrecht voor de wedstrijd tegen ODIO.

Deel dit bericht op social media