Dames Wernhout op derde plaats door zege

Vandaag reisden we af naar Etten-Leur (DSE). De thuiswedstrijd eindigde in een nipte 2-1 overwinning. De opstelling was als volgt:

In de goal: Lennie
In de verdediging (vlnr): Linda (’65 Irma Boon), Iris, Krissie en Loïs
Op het middenveld (vlnr): Niene, Femke en Lynn (’45 Petra)
In de voorhoede (vlnr): Fenna, Irma en Bregje

We gaan van start en komen goed uit de startblokken! Femke kan al snel met een fraaie loopactie Fenna bereiken. Fenna loopt door en kan schieten, maar de bal gaat helaas net naast. Een volgende loopactie van Femke strandt in de ’16. Na een kwartier speeltijd krijgen wij een vrije trap. Kris kan de bal goed raken, maar de keepster kaatst de bal net naast. In de 20e minuut lukt het DSE dan wel om te scoren. Een diepe bal op de rechtsbuiten wordt binnengehouden, voorgegeven en eenvoudig afgewerkt: 0-1. Lang kan DSE niet van hun voorsprong genieten. Na een minuut komen wij met een antwoord. Kris komt met een loopactie op links en probeert de bal over de grond voor te geven. Door de voet van een verdediger verandert de bal van richting. Irma schampt de bal en de bal krult met effect over de keepster heen: 1-1. Het spel gaat aardig gelijk op. Onze verdediging staat sterk te spelen (“Fort Lo staat op slot”) en kansen worden gecreëerd, maar niet afgemaakt. En ‘bijna’ scoren telt helaas niet bij voetbal, of zoals Mieke zegt: “bijna telt alleen bij Jeu de Boules.” Tien minuten voor rust krijgen we nog een vrije trap op de rand van de ’16. Wederom kan Kris hem goed raken, maar voorkomt ditmaal de onderkant van de lat dat er gescoord wordt. We gaan met een gelijke stand de rust in.

Er vindt 1 wissel plaats. Lynn gaat naar de kant voor Petra. Bregje zakt een positie terug op het middenveld, Fenna komt rechtsbuiten en Peet linksbuiten te staan.

De tweede helft gaat van start. Petra laat zich meteen zien. Een mooie loopactie en een goed schot brengt ons bijna op voorsprong. Kort hierna een afstandsschot van Femke, maar wederom geen doelpunt. Een kleine vijf minuten hierna is het dan wel raak. Femke heeft de bal, Niene neemt over en speelt op Krissie. Kris loopt door en kan Femke opnieuw bereiken. Femke ziet haar kans, haalt uit buiten de ’16 en plaatst de bal in de goal: 1-2! Hierna wordt de Boon voor een andere Boon gewisseld; Irma komt op de positie van haar zus te spelen. Na deze wissel is het wederom raak. In de 67e minuut raakt Kris het aluminium. Peet is alert (“heeft ook niet zo veel met palen ;-p) en schiet de bal beheerst binnen: 1-3! We zijn los! Een kleine tien minuten hierna geeft Niene een diepe bal op Peet, die hem binnen kan houden, haar directe tegenstander kan uitspelen en de bal van dichtbij door de benen van de keepster schiet: 1-4! In de slotfase besluit Kris het af te maken. Met een afstandsschot knalt ze de bal tegen het net: 1-5! Met een overtuigende zege staan wij nu op een derde plaats.