Wernhout 2 verslaat RWB 2 en stoomt door naar de finale om promotie

12-6-2022

Wernhout 2 – RWB 2

Dit weekend stond de gemeente Zundert in het teken van de welbekende Aardbeienfeesten. Echter had Ut Twidde naast de Aardbeienfeesten een belangrijke wedstrijd in strijd om promotie naar de 1e klasse. Daarnaast stond er op de zaterdag voor de wedstrijd ook een selectie uitje gepland.

Tijdens het selectie uitje is er een tennistoernooi gespeeld door de desbetreffende spelers. Het was een warme dag en in de zaal waar het toernooi gehouden werd, was de temperatuur ook aardig hoog. Gelukkig was er geregeld dat we onbeperkt konden drinken, iets wat ook zeker gebeurde.

Zo bestelde Lexie een cola en nog geen minuut daarna een Leffe Blond. Hij vond dat hij zich moest verantwoorden, door te zeggen dat de cola voor de dorst was. Toen eenmaal zijn Leffe Blond werd geserveerd, verheugde Lexie zich hier al op. Ik citeer ‘’Ziet dat er nou niet aanlokkelijk uit’’. De barvrouw dacht dat Lexie het over haar had, maar Lexie zat met zijn gedachte bij die Leffe Blond.

Tijdens het toernooi werden er ook prijzen uitgereikt aan de winnaars en de verliezer van de dag. Deze prijzen moesten tijdens de Aardbeienfeesten gedragen worden. De winnaars van het toernooi waren Maikel & Chri, de runners-up waren Mathieu & Luudje. De laatste podium plaatsen waren voor Lexie & Jos B. De verliezer, ook wel de loser van de dag, was Leroy Daems.

De spelers van Ut Twidde hielden rekening met de wedstrijd die de dag erop zou plaats vinden, door niet al te veel alcoholische versnaperingen te nuttigen. Na het tennissen is het uitje verder gegaan bij de Aardbeienfeesten. Waar het minpunt van de avond was dat Doelpaal van een staantafel met een andere staantafel werd gegooid. Gelukkig hield Doelpaal hier geen verwondingen aan over en was hij fit genoeg om te kunnen voetballen.

De tegenstander van de 1e ronde in de nacompetitie was RWB 2, voor sommige een bekende tegenstander. De spelers die al langer in de selectie spelen hebben hier een aantal jaar geleden een halve finale voor de beker tegen gespeeld.

Op de laatste training voor de wedstrijd waren de geblesseerde spelers weer aanwezig, wat zeer verrassend was in de ogen van Jan Sr. Zo keerde Meijer, Bert & Luudje terug op het trainingsveld. Waar Luudje en Meijer de wedstrijd tegen Zundert nog moesten laten schieten, liep Bert een blessure op in deze wedstrijd. Meijer en Luudje doorstonden de training en zijn zo wedstrijd fit verklaard. Bert moest tijdens de training toch afhaken, waardoor het voor hem einde seizoen is.

Jan Sr. stuurde voor de eerste nacompetitiewedstrijd de volgende namen het veld in: de Belg, RL7 (60’ Krampus), Chri, D’n blauwe envelop, Mouwskuhhh, Doelpaal, D’n Borstel, Meijer (45’ Lexie), Luudje (110’ Jaape), The Burn (115’ Lolly) & Bodybuilder Dennis.

Onze Belgische sluitpost keer terug op het doel na zijn uitstapje van een aantal weken bij Wernhout 1. Daarnaast kwam jeugdmanneke Mart maar liefst 45 minuten te laat, iets waar hij in het vervolg beter op zal moeten letten.

Het was een mooie zonnige dag op 12 juni 2022, volgens vele spelers zelfs te warm om te voetballen. De wedstrijd begon rommelig aan beide kanten, waardoor er in de eerste minuten niet veel gevaar ontstond. Het eerste gevaarlijke moment ontstond in de 14e minuut. Luudje sneed naar binnen en legde de bal met links op het hoofd van Dennis. Zijn inzet had echter net te weinig vaart om de keeper van RWB te verschalken. Hieruit volgde een corner, maar de corner werd over het doel gekopt.

Zo gebeurde er voor de rest heel weinig in de eerste helft. Beide elftallen hadden moeite om de bal in de ploeg te houden en dit resulteerde in weinig kansen. In de 40e minuut kwam Ut Twidde met een klein plaagstootje richting de goal van RWB. Luudje werd zon 25 meter voor de goal aangespeeld en nam deze onder vuur. Zijn inzet miste kracht, waardoor de keeper deze bal klemvast kon pakken. Hierdoor zochten beide teams de kleedkamer op zonder te scoren. In de rust vroeg de scheids of er behoefte was aan een drinkpauze, doordat het toch aardig warm was.

Dennis en Luudje besloten van kant te wisselen om te kijken of dit beter was voor beide heren. Dit leek 2 minuten na rust zich direct uit te betalen. Luudje nam een bal aan uit een voorzet van de rechterkant en draaide om zijn tegenstander heen naar zijn rechtervoet. Toen de bal vrij lag om te schieten op een meter of 20 deed hij dit ook. De bal leek onderweg naar de kruising, helaas daalde de bal te laat, waardoor hij op de laat uiteen spatte.

Zo’n 10 minuten na de rust schoot RWB een bal van net buiten de zestien rakelings langs de kruising. Daarna kreeg Doelpaal een gele prent door het ontnemen van een counter mogelijkheid van de tegenstander. In de 61e minuut kreeg RWB een vrije trap op zon 20-25 meter van het doel af. Deze werd goed getrapt door de laatste man van RWB, maar onze Belgische sluitpost tikte de bal knap uit het doel.

Hierop volgend kreeg Ut Twidde een enorme mogelijkheid om de score te openen. De bal werd in de opbouw van RWB onderschept, waardoor Dennis in balbezit kwam. Hij zag Luudje vrij de diepte inlopen en bediende hem met een pass op maat. The Burn was als een echte spits meegelopen, maar door een slechte balbehandeling van Luudje strandde deze enorme mogelijkheid.

In het laatste kwartier van de reguliere speeltijd werd het een open wedstrijd, waarbij het veld heel groot werd. In de 79e minuut stoomde Jesse mee op aan de linkerkant en hij leverde een goeie voorzet af op The Burn, maar hij kreeg zijn hoofd net niet goed genoeg achter de bal om deze op goal te koppen.

In de laatste minuut was het even billenknijpen, door zwak ingrijpen op het middenveld kon RWB zo richting onze Belg lopen. Gelukkig voor Ut Twidde won onze Belg het 1-op-1 duel van de aanvaller van RWB, waardoor de wedstrijd op verlenging uitliep. Iets wat nog niemand had meegemaakt die op het veld stond.

Wernhout bleek over een betere conditie te beschikken, wat zichtbaar werd in de verlenging. De verlenging was nog geen 5 minuten bezig toen The Burn voor opluchting zorgde aan Wernhoutse zijde. Luudje was vrij aan de zijkant en bereikte The Burn op de rand van de zestienmeter. The Burn draaide goed weg bij zijn directe tegenstander en schoot op goal. De keeper kon in eerste instantie nog redding brengen, maar The Burn was er als de kippen bij om de rebound te verzilveren.

1 minuut voor de rust van de verlenging kwam RWB nog een keer gevaarlijk door aan de rechterkant. Gelukkig voor Ut Twidde schoot de aanvaller deze bal hard over de goal. In de 112e minuut kreeg Wernhout eindelijk een penalty, iets wat al 2x eerder had moeten gebeuren toen zowel Dennis als Luudje onderuit werden gehaald in de het strafschopgebied. Nu werd er een overtreding op Sjoerd begaan, waar wel voor gefloten werd.

The Burn eiste de penalty op en schoot deze onberispelijk in de linkerhoek. Met deze goal leek de wedstrijd te zijn beslist. Het slotakkoord was voor Lolly die de laatste 5 minuten mocht invallen en deze invalbeurt bekroonde met een goal. Hij werd 1-op-1 met de keeper gezet een faalde niet. Hij schoot de bal beheerst onder in de hoek. Hierdoor wint Ut Twidde de wedstrijd uiteindelijk met 3-0 na verlenging, wat betekend dat we door zijn naar de 2e en laatste ronde in de nacompetitie.

Naast de goal had Lolly leuk en minder leuk nieuws te vertellen in aanloop naar de wedstrijd tegen RWB. Er is namelijk een Lolly junior op komst, hij wordt vader. Hierdoor heeft Lolly wel besloten om volgend seizoen te stoppen in de selectie en te gaan voetballen bij Wernhout 3.

Tijdens het selectie uitje werd er ook bekend gemaakt dat er nog 2 spelers stoppen bij de selectie, namelijk Von Hees & onze Casanova. Von Hees heeft een prachtige carrière achter de rug met als hoogtepunt zijn omhaal in het eerste elftal bij de Moerse Boys. Hij vond dat het genoeg is geweest. Onze Casanova gaat net als Lolly bij het derde voetballen, door aanhoudende blessureleed en het gemis van spelplezier.

De tegenstander van Ut Twidde is inmiddels ook al bekend namelijk RKDVC 4. Zij wonnen hun wedstrijd namelijk met 4-0 van de Valk 2. Aankomende donderdag 16 juni 2022 staat de eerste wedstrijd op het programma. Het programma ziet er als volgt uit:

16 juni 2022 20:00 uur
Wernhout 2 – RKDVC 4

19 juni 2022 11:30 uur
RKDVC 4 – Wernhout 2

Deze wedstrijden zullen bepalen welk team volgend seizoen mag opdraven in de 1e klasse en welk team volgend seizoen wederom mag proberen om te gaan promoveren.

Wij hopen op u steun in zowel de thuis- als uit wedstrijd op de weg naar promotie!