Wernhout JO17-1 verliest vriendschappelijke pot van SVC JO17-1

Zaterdag 5 november…
Derdeklasser SVC JO17-1 dat net als wij in een competitie met 10 teams staat, had een vrije zaterdag en een vrij veld beschikbaar, dus werd er om 13:30 uur afgetrapt op het kunstgras in Standdaarbuiten.

We moesten het deze vriendschappelijke pot stellen zonder Axel die genoot van zijn vakantie, Stef die genoot van een open dag in Breda en de gebleseerde Kacper en Damian. Als versterking namen we Milan mee, die bij aankomst ook licht geblesseerd leek te zijn. Al met al 12,5 fitten, wat genoeg moest zijn voor een keer.

Het fysiek sterkere SVC – hoe kan het ook anders – moest worden bestreden met de volgende basiself. Jan in de goal, Alex backie, Axel en Joep centraal achterin en Bram aan de linkerkant van de achterhoede. Het middenveld werd gevormd door Lorens, Wilco en Hein en voorin stonden Jurre, Stef en Brady. Thieu had helaas maar 1 keer kunnen trainen deze week en startte op de bank, samen met Milan.

In de voorbespreking was gehamerd op het feit dat de kans groot was dat het tempo iets hoger zou liggen als voorgaande weken en dat het daarom belangrijk was om scherp, geconcentreerd en vooral simpel te voetballen.

Het bovenstaande bleek bij vlagen goed te gaan, maar bleek ook bij vlagen erg lastig. Dit was te wijten aan zowel ons zelf als aan de blauw-witte tegenstander.

Na 11 minuten viel uit een vrije trap 1-0 in ons nadeel. De (on)bedoelde buitenspelval faalde – al dachten onze grensrechter en een SVC-supporter die op de zelfde hoogte stond daar anders over – en zo kon een SVC-speler vogelvrij voor Jan scoren.

Het balbezit was licht in het voordeel van SVC, maar ook Wernhout kreeg kleine kansjes. Wat er in de 22e minuut gebeurde, was echter typerend voor de rest vanmiddag. In plaats van een corner simpelweg weg te werken door te koppen of schieten, belandde de bal – nadat deze door verscheidene verdediger was gemist –  knullig bij Stef tegen zijn hand en ging de bal op de stip. Pinantie, 2-0.

Na 27 minuten scoorde Bram zijn eerste goal van dit seizoen, helaas wel in de verkeerde goal. In een uiterste inspanning een voorzet van SVC te verwerken, verdween de bal helaas via zijn voet achter Jan. Pech voor Bram en zijn rood-witte matties. Geluk voor SVC, maar wel 3-0.

De marge werd door de snelle en sterke SVC-spits na 34 minuten op 4 gebracht, nadat hij een diepe bal in de hoek op kon pikken en langs de Wernhoutse verdediging kon manoeuvreren.

Kort voor rust kon Jurre echter iets terug doen. Na een ingooi aan de linkerkant kon Hein de bal aan de zijkant van de 16-meter oppikken en zich vrijkappen. De voorzet die hij hierna afleverde viel voor Jurre precies goed, die sneaky voor zijn tegenstander opdook.

In de rust werd nogmaals gehamerd op het feit dat het niet vanzelf zou gaan, hetgeen eigenlijk al duidelijk had moeten wezen na 40 minuten voetballen. Enfin…

Thieu verving Joep en moest helaas na 3 minuten alweer het veld verlaten. Een misstap op het keiharde kunstgrasveld leverde hem een vervelende knieblessure op, waardoor we weer in de zelfde formatie verder gingen waarmee we geeindigd waren.

Wernhout krikte het niveau wat omhoog en voetbalde aardig mee in de tweede  helft, al leidde dat niet tot extreem veel kansen.

In minuut 52 werd een fout in de opbouw door middel van een snelle inworp keihard afgestraft door SVC en werd de stand 5-1, wat ook de eindstand zou worden.

Al met al een leerzame middag voor de rood-witte Wernhoutenaren. Gelukkig kunnen we volgende week weer de competitie hervatten. Tegen JEKA zal het weer om de knikkers gaan en zijn 3 punten gewenst!