Wernhout JO17-1 verliest van koploper Chaam

Wernhout JO17-1 mocht op zaterdag 10 november opnieuw aantreden tegen de koploper. Wederom tegen een tegenstander in het oranje-zwart.

Om 14:30 uur werd er namelijk afgetrapt in Chaam. De JO17-1 van Chaam, spreek uit als ‘K~aam’ of voor sommigen: Chaam, spreek uit als ‘Sj~aam’, was na het gelijke spel van Beek Vooruit namelijk de nieuwe koploper.

Nadat de Wernhout-begeleiding bij de warming-up mocht constateren dat de gesponsorde jacks van Bouwbedrijf Schouwenaars waterdicht zijn, werd er onder regenachtige omstandigheden afgetrapt.
Het strijdplan van de rood-witten was niet veranderd ten opzichte van vorige week. Toen werd immers koploper Beek Vooruit op een 0-0 gelijkspel gehouden.

Al na 1 minuut beproefde Stef zijn geluk vanaf 30 meter en werd zijn schot over de lat getikt.
De eerste kans aan de andere kant werd na 4 minuten genoteerd. Een inspeelpass op de Wernhout-spits werd onderschept door een gretige verdediger. Hij stuurde zijn aanvaller richting de Wernhout-goal en pats, 1-0.
Waar Wernhout het vorige week 80 minuten voor elkaar kreeg om de tegenstander niet te laten scoren, mocht het vandaag slechts 4 minuten duren.

In de openingsfase bleek al snel dat de linksbuiten van onze Chaamse vrienden watervlug was, het meeste Chaamse gevaar kwam dan ook langs die kant.
Na 13 minuten mocht Stef echter een 1-op-1-kans verzilveren. Oog in oog met de Chaamse doelman faalde hij en zo bleef het 1-0.
Slechts enkele seconden later werd door een miscommunicatie achterin geen poeier tegen de bal gegeven toen deze gevaarlijk voor werd gegeven. Het bleef bij kijken en daar profiteerde de Chaamse aanvaller van, 2-0.

Toen na 17 minuten een Chaamse aanvaller vrij mocht inkoppen na een corner leek de wedstrijd gespeeld.
Wernhout had steeds meer moeite om verdedigend de ruimtes klein te maken en kreeg het aan de bal niet of nauwelijks voor elkaar om tot combinaties te komen.

Na 33 minuten werd er geen druk op de bal gegeven en de vrije voorzet die hier uit volgde viel wederom achter Mart, 4-0.
En toen na 36 minuten een Wernhout-verdediger ook nog eens gigantisch over de bal maaide kwam de ruststand van 5-0 op het scorebord.

Zelf de kansjes niet maken en de tegenstander kansen cadeau doen… Iets wat je niet moet doen bij een goede tegenstanders als Chaam…

Met frisse moed werd begonnen aan de 2e helft. Wernhout JO17-1 had dit seizoen wel vaker twee gezichten laten zien. Was een stunt dan toch nog mogelijk?

De stunt zou er niet komen. Want toen na 43 minuten de Chaam aanvaller van 30 meter op goal schoot, werd deze bal niet goed verwerkt en keek Wernhout tegen een 6-0 achterstand aan.

In het restant van de tweede helft speelde Chaam sterk en kwam Wernhout er niet meer aan te pas, het geloof was (niet geheel verwonderlijk) verdwenen…

In de laatste 30 minuten vielen nog 3 goals. U raadt het al… aan Chaamse zijde. Eindstand 9-0.