Wernhout houdt de punten in eigen huis tegen sterk Nieuw Borgvliet

6-9-2020  Wernhout 1 – Nieuw Borgvliet 1  2-0 (1-0)

Na bijna 6 maanden zonder competitievoetbal mocht Wernhout weer aantreden tegen één van de sterkste teams van vorig seizoen, Nieuw Borgvliet uit Bergen op Zoom. Vanaf het begin bleek al dat de Bergenaren ook dit jaar weer over een goed team beschikken en in het eerste kwartier moest Wernhout dan ook alle zeilen bijzetten. Een kopbal uit een corner van Nieuw Borgvliet werd door Gijs goed verwerkt en de inzet van de daaruit volgende tweede corner werd voor de lijn weg gewerkt. Na balverlies op het middenveld werd Gijs bijna verschalkt door een boogbal van de Nieuw-Borgvliet spelverdeler.  die op het dak van de Wernhoutse goal belandde.

Hierna kwam Wernhout beter in de wedstrijd en was het dicht bij de openingstreffer. Maikel verlengt een vrije trap van Davey met de voet en raakt de binnenkant van de tweede paal, maar de bal springt terug het veld in, helaas geen goal. Een paar minuten later moet de Bergse doelman tot twee keer toe redding brengen op een pogingen van Mathieu en Maikel.

Na een half uur spelen is het dan toch raak. Nieuw Borgvliet staat te slapen,  Davey neemt snel de corner die in één keer binnendraait achter de verbouwereerde Bergse keeper, 1-0. Wernhout houdt gemakkelijk de voorsprong vast tot de rust.

In het tweede bedrijf is er gelijk de kopkans voor Maikel op aangeven van Thijs vd Buijs, helaas is deze niet krachtig genoeg om de keeper te verrassen. Dan volgt er weer een periode met een sterk aandringend Borgvliet en houdt Gijs tot drie keer toe Wernhout op de been.

In de 64e minuut legt Jurre goed af op Maikel die van dichtbij de score had moeten verdubbelen maar de bal gaat over. Drie minuten later komt de 2-0 toch nog op het scorebord. Na een afgeslagen Wernhoutse aanval pikt Thijs vd Buijs op rechts de bal op en bedient Jurre op maat. Jurre knikt bij de tweede paal van dichtbij keurig binnen. In de slotfase dringt Nieuw Borgvliet nog wel aan maar mist het de overtuiging om Wernhout nog echt in de problemen te brengen en zo is in het nieuwe seizoen de zegekar eindelijk weer gaan rijden. Door een goede teamprestatie pakte Wernhout zo de overwinning tegen een sterk Nieuw Borgvliet.

Komende week zondag reist Wernhout af naar Rucphen om voor de competitie daar de degens te kruisen met RSV. Eerst wordt er komende donderdagavond nog gebekerd, dan is GESTA uit Galder te gast op Wernhout.