Wernhout 2 wint topper van Roosendaal

Zondag voetbaldag, eindelijk weer eens! Na een goede, maar ook wisselvallige eerste seizoenshelft staat ‘Ut Twidde’ 2e op de ranglijst na 11 gespeelde wedstrijden. Er werd achtereenvolgens zes keer gewonnen,  waarna het eerste puntverlies werd geleden met een gelijkspel uit bij DSE, vervolgens werd er thuis nog wel gewonnen van RSV, maar werd de eerste periode misgelopen na een nederlaag in en tegen Sprundel (1-0). In de tweede periode werd ook een valse start gemaakt door een blamage uit bij Zundert (3-0). De eerste seizoenshelft werd nog wel afgesloten met een doelpuntrijke overwinning op Unitas (3-5). In alle competities hebben maar liefst 33 (!) spelers minuten gemaakt, miste de Belg geen enkele minuut (1800), en werd Bodybuilder Dennis topscorer met 10 doelpunten en gaf  hij ook de meeste assists (5). ‘Ut Twidde’ scoorde 54 doelpunten en kreeg er 46 tegen in de 20 wedstrijden die in de competitie, beker en vriendschappelijk gespeeld zijn.

Zondag 10 februari 2019. Een cruciale dag voor ‘Ut Twidde’. Na een winterstop waarin vriendschappelijke wedstrijden werden gespeeld tegen Steen 2 (1-2 winst), Steenbergen 2 (1-2 winst) en TSC 2 (4-1 verlies), drie tweede klassers die allen in de (sub)top meedraaien in hun competities, mocht Wernhout weer aan de bak voor de competitie. En niet tegen de eerste de beste tegenstander, nou ja als je dat heel letterlijk bekijkt ook weer wel. Roosendaal is namelijk de beste tegenstander in de competitie. Roosendaal verloor slechts één wedstrijd dit seizoen, ‘Ut Twidde’ was toen de tegenstander. 2-3 werd het, na een 0-3 voorsprong kwam Wernhout toen alsnog in de problemen. Nu, 10 speelrondes verder is Roosendaal koploper en volgt Wernhout op drie punten achterstand, met een (veel) minder doelsaldo. Een cruciale wedstrijd dus, zeker gezien de verliespunten die Roosendaal dit seizoen heeft geleden, namelijk 5. Als Wernhout zou verliezen, dan zou het verschil op de ranglijst zes punten worden, met dan nog te bedenken dat Roosendaal door de gigantische voorsprong op doelsaldo als het ware nog een ‘bonuspuntje’ heeft. In ieder geval niet verliezen, en het liefste de drie punten in eigen huis houden. Dat was dan ook het uitgangspunt.

Tijdens de warming-up haakte Jordan (wiens zelfbenoemde bijnaam wij in dit verslag voor de jongere lezers zullen afkorten tot PJ) af met een blessure. Hierdoor mocht Jeugdmanneke Bertje in de basiself van coach Deefje starten. Verder werden de volgende spelers de wei in gestuurd:

De Belg, Jappie, Lexie, ‘die lange van Damen’, Krampus, Bertje (Burn), Mouwskuhhh, Lampie Aaaaaantens, Bodybuilder Dennis, Luudje (Jeugdmanneke Schrauwen) en Faasie.

Op het moeilijk bespeelbare en drassige veld begon Wernhout fel aan de wedstrijd, maar lukte het niet écht om Roosendaal meteen vast te zetten. Daardoor leek Roosendaal het meeste balbezit te hebben en controleerde het de wedstrijd. Doordat Wernhout Roosendaal niet meteen vast kon zetten zakte het wat in, wat vervolgens een moeilijk te doorbreken collectief bleek voor Roosendaal. In de openingsfase kreeg Roosendaal geen kansen en na een minuut of 20 spelen kreeg Wernhout de eerste kans van de wedstrijd. Een hele grote zelfs. Lampie Aaaantens vond Luudje en die bevond zich geheel vrij in de vijandelijke zestien. Hij had hier een aantal opties (breed leggen of zelf schieten) en koos hier voor het tweede. Dit deed hij echter te onrustig en de bal verdween in het zijnet. Niet veel later was Wernhout weer gevaarlijk, ditmaal via Lampie Aaaantens. Hij produceerde een halve lob, maar ook niet veel meer dan dat. In de 32e minuut kregen de bezoekers hun eerste kans van de wedstrijd. De rechtsback kwam door en kapte een Wernhoutse verdediger uit, waarna hij een harde en lage voorzet produceerde die bij de eerste paal handig binnen gewerkt werd, 0-1. In het vervolg van de eerste helft speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld en was er meer strijd, dan écht goed voetbal.

In de rust werd er op gehamerd dat er nog niets verloren was en het vertrouwen in een goed resultaat was er nog wel degelijk. Roosendaal oogde kwetsbaar en met een omzetting werd gepoogd om Roosendaal in het tweede helft wat hoger op te vangen, zodat de meest kwetsbare linie van de Roosendaalers onder druk kwam te staan, namelijk de defensie. Dit pakte na de rust goed uit. Wernhout was vanaf het fluitsignaal heer en meester, was de baas in de duels en ook vrijwel iedere tweede bal was voor een groen shirt, waarin Wernhout deze middag speelde. In de 48e minuut kreeg Wernhout een vrije trap, waarna ‘die lange van Damen’ en enorme vrije kopkans kreeg, helaas mikte hij een metertje naast het vijandige doel. Niet veel later werd Wernhout dan toch beloond voor het goede spel. Luudje kwam door op de linker flank en vond Bodybuilder Dennis, die eerst nog op de keeper mikte, maar vervolgens heel scherp was op de rebound en na een sierlijk sprongetje over de goalie tikte hij binnen, 1-1! In de hierop volgende fase kreeg Wernhout meer en meer de controle over de wedstrijd. Na 73 minuten kreeg Luudje een goede kans om ‘Ut Twidde’ op voorsprong te zetten, maar hij schoot kiezelhard op de paal. Dit bleek een voorbode op meer. In de rust was er kritiek op het ingooien aan Wernhoutse zijde, en terecht want vrijwel iedere ingooi werd naar een tegenstander gegooid in de eerste helft. Jappie bleek leergierig want hij gooide ditmaal uitstekend in, waarna Lampie Aaaantens aan de bal kwam. Met een soepele voetbeweging op de rand van het zestien meter gebied gaf hij de verdediger een ‘panna’ waarna hij vervolgens geplaatst in de kruising schoot, 2-1! Hier op volgde een gigantische ontlading, het harde werken werd beloond. In het vervolg probeerde Roosendaal nog druk te zetten, maar Wernhout had de wedstrijd onder controle en kwam niet meer écht in de problemen. Een 2-1 overwinning dus, een teamprestatie van formaat!

Met deze overwinning komt Wernhout in puntentotaal gelijk met Roosendaal en zijn alle opties weer open. Van deze overwinning mag er natuurlijk genoten worden, maar volgende week zullen we er gelijk weer moeten staan, als we op bezoek moeten bij Schijf dat zesde staat op de ranglijst. Een derby uit bij Schijf is nooit makkelijk en Schijf boekte dit weekend een knappe overwinning bij Victoria, dus er zal weer met dezelfde inzet en passie gespeeld moeten worden om de drie punten bij te kunnen schrijven. Om 12:45 uur trappen we af op Sportpark ‘De Zoek’, graag tot dan!