Wernhout 2 wint topper van Kruisland

Zondag 4 oktober, voetbaldag. Een heuse topper voor de manschappen van ‘Ut Twidde’. Een ongekende luxe natuurlijk. Nog vroeg in het seizoen, maar toch. Kruisland 2 kwam op bezoek deze zondag. De nummer 1 (!) thuis tegen de nummer 2 van de ranglijst. Kruisland, wederom een grotere club dan Wernhout met een eerste elftal spelend in de 2e klasse, werd vooraf gezien als één van de grote favorieten voor de titel. Wernhout presteert tot op heden boven verwachting, maar mag zichzelf voorlopig toch echt nog niet bombarderen tot titelkandidaat. Kruisland was dus de favoriet deze zondag.

Waar vorige week genoeg voer was voor een interessant verslag was dat deze keer een stuk minder. Bennie moest bij het vierde aansluiten, nadat hij zich vorige week verslapen had. En dat scheelt nogal wat. Geen spectaculaire verhalen over de avond van te voren vanuit zijn kant, niet dobbelen, en geen rondje bier in het vooruitzicht na de wedstrijd en waarschijnlijk ook geen. Ook d’n Frikandel en Jopie waren er niet bij, omdat zij minuten mochten maken bij de overige senioren. Daarentegen waren Wiri en Pèrol weer teruggekeerd en sloten ook Leroy (voor de ervaren lezer Stierke) en Hein aan. Zodoende beschikte ‘Ut Twidde’, zoals eigenlijk het hele seizoen al over een sterke ploeg. Helaas moest deze topper door de aangescherpte corona maatregelen gespeeld worden zonder de trouwe harde kern, die wekelijks een heuse 12e man is achter de ploeg, als dat maar goed gaat..

Nadat trainert Joost zijn aangepaste strijdplan had uitgelegd, werden de volgende elf spelers de wei in gestuurd: Belg, Mouwskuhh, Lexie (’77 Die lange van Damen), Tommy, Bertje, Stierke (’73 Sjoerd), Bartje, Meijer (’63 Vince), Hein, Luudje en Burn.

Wernhout begon de wedstrijd prima en had in de openingsfase het overwicht. Al in de eerste minuut kreeg Luudje een goede kans, na een prima bal achter de verdediging. Zijn inzet werd gepareerd door de keeper. Zelfs de grensrechter van Kruisland schrok van deze start van de wedstrijd, hij maakte er in de openingsfase een potje van en werd keurig gecorrigeerd door de trainer van Kruisland. Wellicht dat Luudje hem de volgende keer zijn brilletje kan lenen? Met 10 minuten op het Wernhoutse scorebord omspeelde Hein handig zijn man, leverde een prima voorzet af op Burn, maar hij kopte vervolgens naast.. 0-0 na de openingsfase, waarin Wernhout meer had verdiend. In de fase die hierop volgde kwam de wedstrijd meer in evenwicht en ontvouwde zich een interessant schouwspel tussen twee aan elkaar gewaagde tegenstanders. Kruisland moest het met name hebben van een paar uitstekende en handige voetballers, waar Wernhout als sterk collectief speelde. Na een kleine 20 minuten kreeg Kruisland de eerste kans, na slordig balverlies van Wernhout. De Belg pakte de inzet. Na 24 minuten voetbal gaf Meijer vanuit het middenveld een handige steekbal op Hein, die aan de buitenspelval ontsnapte. Hein omspeelde vervolgens de doelman en kon binnen prikken, 1-0! In het vervolg van de eerste helft bleef het een spannende en gelijkwaardige wedstrijd. Kruisland was nog twee maal gevaarlijk, Wernhout een maal. Na een aardige aanval van Kruisland werd een schotje naast geproduceerd en op slag van rust werd er vanuit een vrije trap naast gekopt. Aan de andere kant was Burn na een sterke actie dichtbij, maar zijn schot ging naast.

Tweede helft.. Weinig voetballend spektakel in de gehele tweede helft, wel veel spanning. Met 55 minuten op de klok kreeg Wernhout de uitgelezen kans om de marge op twee te zetten. Na een goede onderschepping op het middenveld en een balletje van Meijer op Hein schoot Hein via de keeper naast. Kruisland was dreigend aan de bal, maar échte kansen creëerde het niet, of nauwelijks. En sportief als wij zijn, helpen wij dan een handje. Een harde voorzet werd in de 65e minuut door onze captain in eigen doel gewerkt, 1-1.. Wernhout ging hierna niet bij de pakken neer zitten. Een situatie waar we vorig jaar nog weleens de ‘koppies’ lieten hangen en een dergelijke wedstrijd vervolgens verloren, daar hebben we wel degelijk stappen in gemaakt. De ploeg oogde zelfverzekerd, gemotiveerd en gretig. In de slotfase kreeg Wernhout dan ook loon naar werken. Met 86 minuten op de klok kreeg Hein een diepe bal, hij legde vervolgens uitstekend breed en Burn schoot prima binnen, 2-1! Vervolgens liepen de frustraties en irritaties bij de tegenstander nog hoog op en viel er zelfs nog een rode prent. Wernhout bleef rustig en ging hier goed mee om. De zege kwam niet meer in gevaar en 2-1 was dan ook de eindstand.

Negen uit drie dus, een prima start van de competitie. Door de ruime zege van Zundert op Jeka zijn we geen koploper meer, omdat Zundert hetzelfde doelsaldo heeft, maar meer doelpunten voor heeft gemaakt. Volgende week op bezoek bij DIA, die een valse start hebben gemaakt in de competitie met nul uit twee. Kansen zijn er dus, maar er mag zeker geen sprake zijn van onderschatting. Drie punten erbij en we hoeven voorlopig zeker niet naar onder te kijken. Om 12 uur trappen we af. Normaal gesproken eindigen wij dan met ‘Graag tot dan!’. Maar, tenzij u over een hoogwerker beschikt die boven het stadion uittorent heeft dat weinig zin. Via dit digitale portaal houden wij u op de hoogte van onze ontwikkelingen!

Rectificatie statement Wernhout 2: ‘’Vorige week berichtten wij over de dramatische seizoenstart van Wernhout 3. Uiteraard om de juiste prikkel te geven. Dit heeft geholpen, een 8-0 overwinning met onder andere een wereldgoal van D’n Vriends en het eerste doelpunt van Daantje op een groot veld. Het bestuur koos er niet voor om Rickert de laan uit te sturen en de Mus terug te halen van zijn American Football avontuur, maar om een trainersduo voor de groep te zetten, met de aanvulling van oud Wernhout 2-er D’n Dààààrk, die vorige week geblesseerd was geraakt. Een uitstekende keuze natuurlijk. Complimenten mannen! Wederom is Wernhout 3 trending op social media, ditmaal met de hashtags #StayPositive #RoadToIbiza en #VriendsInOranje’’.