Wernhout 2 verliest winderige derby van Zundert

Zondag 16 februari, derby day. Zundert 2 – Wernhout 2. De wedstrijden waar we het uiteindelijk allemaal voor doen. Echter, waren de omstandigheden erg slecht, omdat storm Dennis in den landen was. Daarnaast was het veld erg drassig. Een vijftal spelers was een paar minuten te laat en moesten hierdoor dobbelen. Onze eigen storm Dennis ging al voor de wedstrijd liggen. Bodybuilder Dennis bleek op de zaterdagavond namelijk gegokt te hebben. Niet in het casino, maar waarschijnlijk bij Den Bels en nabije omgeving. Op de zondagochtend bleek hij helaas verloren te hebben. Bankie dus voor onze Bodybuilder.

De heren die het wel mochten proberen:

Lappert, Bertje, Lexie, Bartje, Jappie, Sjoerd, Meijer (’59 van Hees), TVDP (’73 Jeugdmanneke Schrauwen), Faasie, Luudje en Burn.

Door de harde wind was het erg lastig om goed te voetballen. Wernhout had pech en moest de eerste helft met wind mee spelen. De wind was zeer zeker aanwezig, maar nog niet zo extreem als in de tweede helft. Toch was Zundert niet of nauwelijks in staat om van de eigen helft af te komen en had Wernhout, logisch gezien de omstandigheden, het overwicht. De eerste mogelijkheid was nog wel voor Zundert, want Wernhout had het in de openingsfase nog lastig. De centrale verdediger mikte vanuit de tweede lijn recht op de Lappert. Daarna begon na een minuut of 10 het eenrichtingsverkeer. Wernhout speelde niet goed, maar werd geholpen door de omstandigheden. Er waren voldoende kansen om op voorsprong te komen, maar Faasie (schot in de korte hoek na een goede actie), Burn (schot van afstand rakelings naast), Sjoerd (schot vanuit de tweede lijn ver naast), Meijer (inzet gekraakt), TVDP (inzet na een corner gepakt) en nogmaals Burn (kopballetje die vervolgens niet goed viel voor Sjoerd) kwamen niet tot scoren. Mogelijkheden genoeg dus, maar over het algemeen niet gecreëerd door goed voetbal. In de blessuretijd werd er wél door een goed voetballende aanval een kans gecreëerd. Een goede voorzet van Luudje werd uitstekend gecontroleerd door Sjoerd die vervolgens goed afrondde, 0-1! Maar, daar dacht de scheidsrechter anders over. Hij had een vermeende duw/trekfout gezien. Wij niet, maar feit is dat de ruststand 0-0 was.

De tweede helft zou lastig worden. De wind nam toe en voetbal moest dus over de grond. Zundert kon van de mogelijkheid gebruik maken om alles direct vast te zetten waardoor de voetballende mogelijkheden beperkt waren. Er waren vervolgens ook nog veel onnodige keuzes in de opbouw, waardoor Zundert in het zadel geholpen werd en Wernhout niet van de eigen helft kwam. Toch was de eerst kans in de tweede helft na 51 minuten spelen voor Wernhout. Een goede pass van Jappie werd door Luudje vertaald in een goede voorzet, maar Faasie mikte met zijn chocoladebeen ver over. Niet veel later was er een grote kans voor Zundert, maar de redding van de Lappert was uitstekend. Na 67 minuten kwam Wernhout bijna op voorsprong door de hulp van Edje, maar helaas mikte de Zundert speler net naast zijn eigen doel. Op een schotje van Burn en een kopkansje van Sjoerd na ontstond er verder weinig spektakel voor het massaal toegestroomde publiek. Tot aan de slotfase. Edje bleek een ware kameleon, want hij was van team gewisseld. Een corner van Zundert werd door de eerste paal verlengd door een Wernhoutse verdediger (ED-je) en belandde in de verre hoek, 1-0.

Wederom een zure en toch ook onnodige nederlaag. Het voetbal was kwalitatief veel minder goed dan tegen Virtus, maar mogelijkheden op drie punten waren er zeker. Echter, staan we weer met lege handen. Na carnaval komt koploper Unitas op bezoek in Wernhout. Geen makkie dus, maar in de uitwedstrijd hebben we laten zien dat we prima weerstand kunnen bieden. We kunnen de punten goed gebruiken, dus de messen zullen geslepen zijn. Graag zien wij u allen zondag 1 maart weer op ons eigen sportpark verschijnen. 12:00 is de aftrap. Graag tot dan!