Meer nieuws

Wernhout 2 stelt teleur, maar wint wel

Voor speelronde drie werd er op zondag 8 oktober afgereisd naar ‘Theike’, de nieuwe thuishaven van coach ‘Deefje’. Voor de tweede keer in de nog prille voetbaljaargang passeerde de manschappen de met hoogglans zwarte dakpannen bedekte villa. In de voorbereiding oefende ‘Ut Twidde’ namelijk ook al tegen Rood-Wit 2, toen werd er met 2-4 gewonnen en was ‘Ut Twidde’ heer en meester. Hoe anders was het deze keer..

Opstelling Wernhout: Schoenlappert, Faasie, Dockx, Tommy (’65 Jappie), Jes R, Mouwskuh, Foezzz, D’n Aaaantens, Dennis (’88 Tom D.), Burn (’77 Jeugdmanneke Vince) en King.

Net als vorige week opende ‘Ut Twidde’ niet goed. Dit is nog zacht uitgedrukt, de openingsfase, of zeg maar gerust de hele eerste helft was barslecht. Op een handje vol halve kansen na werd er niets gecreëerd. Rood-Wit creëerde ook niet heel veel, maar daar zit in ieder geval nog beleving in, iets wat bij Wernhout ontbrak deze zondag. In het laatste kwartier van de eerste helft kreeg ‘Ut Twidde’ de Theikenese deksel dan ook op de neus. In minuut 32 werd er na slap verdedigen gescoord en dit zelfde gebeurde in de 42e minuut, waar onze Lappert wederom kansloos was. Ruststand dus, net als vorige week, 2-0 voor de tegenstander.

Dan de tweede helft. Ook in de tweede helft werd er niet goed gevoetbald, er was wel iets meer beleving. In de 50e minuut had Wernhout geluk toen een voorzet/schot van de Foezzz, die de bal met zijn linkvoet nog tegen zijn rechtervoet aanschoot, via de keeper in het doel verdween, 2-1. Vervolgens kreeg Wernhout wel het betere van het spel. Overtuigend was het niet, maar de 2-2 die de Burn in de 66e minuut binnen kon koppen was op dat moment wel verdiend. Toen de captain van Rood-Wit met zijn tweede gele en dus rode kaart kon vertrekken was er het besef dat de drie punten hoe dan ook mee terug zouden gaan naar Wernhout. En dat gebeurde dan ook. In de 80e minuut slalomde d’n Aaaantens langs een aantal tegenstanders waarna hij de bal hard in de korte bovenhoek binnen schoot, 2-3!

Al met al dus weer een driepunter voor ‘Ut Twidde’. Ook slechte wedstrijden moet je winnen, en uiteindelijk gaat het om de punten. Feit is dat ‘Ut Twidde’ na drie speelronden de volle buit van 9 punten heeft. Volgende week komt DSE 2 op bezoek. Een altijd lastige tegenstander. DSE 2 is nog puntloos, maar hopelijk hebben we vandaag een wijze les geleerd. Zondag 15 oktober om 12:00 uur op het sportpark aan de Diepstraat, tot dan!