Wernhout 2 doet zichzelf tekort tegen beter Unitas’30

Zondag 10 november stond voor ‘Ut Twidde’ de uitwedstrijd tegen Unitas’30 2 op het programma. Unitas, een club met meer dan 1400 leden en een eerste elftal dat actief is in de eerste klasse, tegen Wernhout met zo’n 200 voetballende leden en een eerste elftal dat actief is in de vierde klasse. David tegen Goliath zou je dus zeggen. Maar, in de tweede klasse komt Wernhout dit soort tegenstanders nu eenmaal tegen. Unitas was voor aanvang van de wedstrijd de nummer 2 op de ranglijst en lijkt dus een serieuze gooi te doen naar de bovenste plaatsen. Tevens werd er wederom op een kunstgrasveld gevoetbald, wat toch anders is dan het vertrouwde normale gras. Teams die twee keer per week op een dergelijk veld trainen hebben hierin gewoon een voordeel. Voor Wernhout is het zaak om in dit soort wedstrijden stappen te blijven zetten. Twee keer eerder werd er dit seizoen een uitwedstrijd op kunstgras gespeeld. Tegen Terneuzen werd er met 6-2 verloren en tegen DOSKO met 7-0. Nadat het strijdplan besproken was werden de volgende spelers het tarrelveld opgestuurd:

Lappert, Faasie, Lexie, Tommy, Bartje, Sjoerd, Meijer (’81 Ballonneke), van Hees (’45 Jappie), Bodybuilder Dennis, Luudje en Burn (’77 RL7).

Wernhout begon wat teruggetrokken aan de wedstrijd en Unitas kreeg de bal. In de openingsfase was Unitas beter, maar was de eerste grote kans na zeven minuten voetballen voor Wernhout. Luudje verscheen plotseling voor de doelman, maar zijn lob na de stuit was te zwak en kon eenvoudig gekeerd worden door de doelman. Dit zijn wel de momenten waarop je een topteam als Unitas pijn moet doen om een échte kans te maken op de overwinning. Dit was (wederom) een harde les. Want, binnen minuut 15 en 25 werd de wedstrijd weer te snel en te makkelijk uit handen gegeven. Natuurlijk, Unitas heeft veel kwaliteit. Maar, we maken zelf teveel persoonlijke fouten en die worden nu eenmaal direct afgestrafd. Bij de 1-0 werd door twee man verzuimd om het duel aan te gaan, bij de 2-0 houden we ons in de organisatie niet aan de afspraken door onnodig druk te zetten en daarbij vergeten we ook nog om de aanval van Unitas onschadelijk te maken en bij de 3-0 is onnodig balverlies op het middenveld de boosdoener. En dan staat het zo maar 3-0, terwijl Wernhout best aardig mee kon in de openingsfase. Wedstrijd gespeeld, zou je zeggen? Nou, vandaag niet. Want, Wernhout rechtte de rug en bleek veerkrachtig te zijn. Twee minuten na de 3-0 was er een goede Wernhoutse aanval waarbij van Hees Bodybuilder Dennis vond, zijn inzet werd gekeerd door de doelman, maar Burn was scherp en schoof de rebound binnen, 3-1! Kort hierna werd een inzet van dichtbij geweldig en spectaculair gekeerd door de Lappert, waarbij zelfs de passerende dames riepen ‘Oeeehh lekker’. Of ze het hierbij over de looks of de redding van de Lappert hadden zal voor altijd een raadsel blijven. Maar, zoals vermeld rechtte Wernhout de rug en was er nog steeds geloof in een goed resultaat. Met name bij spits Burn. Na een k*t bal die Bodybuilder Dennis niet kon halen was het even muisstil op het veld, maar Burn besloot de flankenflitser toch maar eens op scherp te zetten met een heldere en overtuigende ‘Kom op Dennis, geloof erin!’ Wonder boven wonder bleek Burn een goede leermeester voor Bodybuilder Dennis, want nog geen minuut later werd hij na een geweldige interceptie van Faasie weggestuurd door van Hees, bleef hij koel en schoot de 3-2 binnen! Wernhout was weer helemaal terug in de wedstrijd. Op slag van rust kreeg Wernhout zelfs dé mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Luudje werd weggestuurd, maar koos ervoor om de goalie te omspelen, dit lukte helaas niet. 3-2 met rust.

In de rust werd de boel nog eens op scherp gezet en Meijer besloot hierbij wat extra power nodig te hebben. Vicks, wat normaal gebruikt wordt om de luchtwegen vrij te maken, werd ditmaal gebruikt op de spieren. Want, dit helpt echt. Had hij pas ook gedaan, aldus Meijer. Wij hebben daar onze vraagtekens bij.

Tweede helft.. Op basis van de tweede helft moeten we concluderen dat Unitas de betere ploeg was en dat de schade van 3-0 toch te groot was. Unitas had dan wel het overwicht maar toch stond Wernhout defensief goed en werden er nauwelijks kansen weggegeven. Unitas was tot aan de 70e minuut alleen gevaarlijk via een corner die voorlangs werd gekopt. En dus bleef Wernhout in de wedstrijd. In deze 70e minuut was het dan toch klaar, helaas. Een afvallende bal viel voor de voeten van de middenvelder, die uitstekend binnen schoot. Hij kreeg hierbij wel teveel ruimte, 4-2. Vervolgens kreeg Wernhout na een goede actie van Faasie via een schot van Jappie nog een goede kans op 4-3, maar de inzet werd gekeerd. In de 83e minuut werd bij een tweede bal na een corner niet meegesprongen en werd ook de 5-2 nog binnen gewerkt. Wederom een persoonlijke fout dus. Bij 5-2 zou het blijven.

Al met al kunnen we concluderen dat we hebben verloren van een betere ploeg, maar dat we ten opzichte van de wedstrijden tegen Terneuzen en DOSKO veel beter hebben gespeeld. We verliezen uiteindelijk door vier, of misschien zelfs wel vijf, persoonlijke fouten en we hebben laten zijn in de organisatie en voetballend goed mee te kunnen. Dit positieve moeten we meenemen naar de volgende wedstrijden, want er komt een hele belangrijke serie aan voor ‘Ut Twidde’. Achtereenvolgens staan de wedstrijden tegen Zundert (thuis), Roosendaal (thuis), VVR (uit) en Steenbergen (thuis) op het programma. Op voorhand allemaal wedstrijden die cruciaal zijn om bij de onderste plaatsen weg te blijven en die Wernhout kan winnen. Maar, die worden alleen gewonnen als we er als collectief staan, ons aan de afspraken houden, niet teveel persoonlijke fouten maken en 100 procent geven. Want, dan zijn we op ons best. En dan gaan ook een keer die drie punten tegen een grote club als Unitas komen. Volgende week is Wernhout 1 vrij, en kunnen wij de steun goed gebruiken. Niets weerhoudt u er dus van om rond 12:00 uur aan de zijlijn te staan op ons eigen sportpark. Want we zijn thuis nog steeds ongeslagen en dit willen wij graag zo houden. Graag tot dan!