Tfierde wordt van richting veranderd

Tfierde -Unitas’30   2-2 (2-1)

Op zondag 19 februari kreeg het  fierde bezoek van Unitas.

Vorige ontmoeting eindigde in een gelijkspel, en ook ditmaal zou het vrij lastig worden.

De eerste 20-25 minuten waren verre van goed, eigenlijk niet om aan te gluren. Unitas kwam op voorspong, alhoewel het afstandsschot van richting werd veranderd.  Daarna begon wernhout wat op gang te komen, wat resulteerde in de gelijkmaker. Een corner van Romme werd door Marijnissen binnengekopt, 1-1. Even later was het opnieuw raak. Een vrije trap van Leenaerts, opnieuw Marijnissen, waarnaar Zagers de door de keeper gepareerde bal kon binnentikken.

Met een 2-1 voorsprong besloten we in de rust maar ‘op dezelfde voet verder te gaan’, zoals met dat dan noemt.

Maar het liep toch wat anders. In een gelijkopgaande 2e helft kwam Unitas weer langszij, en wederom werd het schot van richting veranderd. Pech voor doelman Mathijssen, die de avond vooraf nog met zoveel plezier z’n verjaardag had gevierd.

Even later had ie meer geluk. Een simpele terugspeelbal leek geen probleem voor de uitkomende keeper, maar op een op andere manier kwam ie met z’n stappen niet uit en zag de bal onder zich doorrollen. Balemans was echter nog meegelopen,  en kon met een sliding voor de doellijn een achterstand voorkomen.

Ook Wernhout zelf kreeg nog mogelijkheden. Na een pass van Pinxteren kon Romme door na de goal, maar de Unitas-verdediger trok aan de noodrem. De rode kaart was terecht, werd ook niet moeilijk over gedaan, maar je schiet er weinig mee op.

Daarna nog enkele afstandsschoten en nog een behoorlijke kans  voor Janus van Oorschot, die na een voorzet de hoek kon uitkiezen, maar vervolgens  naast mikte.

Na afloop was er toch het ongemak dat er meer in had gezeten, zoals dat meestal is bij een gelijkspel. In de kantine werd echter vernomen dat koploper Zundert had verloren. Toen ging het weer wat beter.