Overtuigende overwinning na moeizame eerste helft voor de Dames

Na bijna een maand competitie-rust gehad te hebben, stond vandaag de belangrijke wedstrijd tegen VVR op de planning. Winst zou het gat met de dames van Gesta verkleinen. Na de warming-up werd de opstelling bekend gemaakt:
In de goal: Renate.
In de verdediging: Mara (’45 Eva), Daisy, Lotteke (’90 Linda) en Linda (’45 Sabine).
Op het middenveld: Hilde, Iris (’90 Nienke) en Nienke (’45 Sanne).
In de voorhoede: Krissie (’90 Petra), Niene en Petra (’45 Fenna).
Op de bank: Eva, Sanne, Fenna en Sabine.

Iets voor 12 klonk het fluitsignaal. Het begin van de dames van Wernhout was goed. In de tweede minuut gaf Niene de bal voor op Petra. Petra loopt door, passeert de verdediging en lost een schot. Een speelster voorkomt een doelpunt, maar brengt de bal opnieuw bij Petra. Ze legt de bal terug op Niene, die schiet maar niet weet te scoren door een redding van de keepster. Kort hierna geeft Krissie de bal op Petra, die opnieuw kan doorlopen en een schot kan lossen. De bal gaat voorlangs. De dames van VVR komen meer in het speel en kunnen een schot op doel lossen. Renate redt en voorkomt een doelpunt. Na 10 min gespeeld te hebben, wordt Wernhout beloond met een doelpunt. Krissie speelt de bal op Hilde, die hem terugspeelt naar Krissie. Vervolgens wordt Niene bereikt, die de bal via een speelster bij Krissie krijgt. Een hard schot leidt tot de 0-1. Kort hierna krijgen we een corner. Nienke weet de bal perfect te plaatsen, waardoor Krissie de 0-2 via de onderkant van de lat maakt. Een paar minuten hierna wordt de lat aan de andere kant van het veld geraakt, maar een tegendoelpunt blijft uit. In de 22e minuut is het dan wel raak. De dames van VVR maken de 1-2 en hierna wordt er meer op onze helft gespeeld. Ze weten goede combinaties te maken, maar niet te scoren. Een kwartier voor rust lukt het de dames van Wernhout om de verdediging nog een keer te doorbreken. Krissie schiet op Petra, die de verdediging opnieuw passeert en de bal (na een schot op de keepster) terug legt op Niene. De bal wordt genadeloos binnen geschoten: 1-3!

In de rust vinden er maar liefst 4 wissels plaats. De gehele rechterzijde wordt vervangen door Sabine, Sanne en Fenna, waardoor Linda, Nienke en Petra het veld verlaten. Mara maakt plaats voor Eva. Er wordt benadrukt dat we alles moeten geven en alerter moeten spelen dan de eerste helft.

De tweede helft gaat van start. Al snel komen de dames van Wernhout met een loopactie. Krissie passeert haar directe tegenstander en schiet op Fenna, die vervolgens scoort: 1-4! Meteen hierna volgt er weer een loopactie van Krissie. Ze komt 1-op-1 met de keepster te staan, maar een doelpunt blijft uit. In de 50e minuut speelt Sanne de bal op Fenna. Fenna loopt door en plaatst de bal in de linkerhoek: 1-5! De dames van Wernhout komen meer in hun spel en combinaties worden eenvoudiger gemaakt. Na 10 minuten spelen wordt de verdediging van VVR opnieuw gepasseerd door Krissie. De bal wordt terug gelegd op de ’16 en Hilde schiet de bal beheerst binnen: 1-6! De dames van VVR weten een paar keer de verdediging te bereiken, maar serieuze kansen blijven uit. In de 70e minuut gaan de dames van Wernhout toch nog een keer in de fout. De aanvoerder kapt uit en geeft de bal voor. De 2-6 wordt gemaakt. Toch komen wij al gauw met een antwoord. Niene speelt de bal mooi op Krissie, die vervolgens de 2-7 kan maken. In de 75e minuut wordt Krissie bereikt door een diepe bal. Uit een rebound komt de bal uiteindelijk bij Niene terecht, die vervolgens de 2-8 binnenloopt. In de slotfase vinden er nog 3 wissels plaats. Linda, Petra en Nienke mogen nog even invallen, waardoor Krissie, Iris en Lotteke het veld verlaten. Nienke komt op haar eigen positie als rechtshalf, Sanne schuift door naar de spits, Petra gaat linksbuiten, Niene komt mid-mid te staan en Linda neemt de positie van Lotteke over. Kort na deze wissels heeft Petra nog een grote kans, na een combinatie met Nienke. De stand blijft echter op 2-8 rusten. Wernhout wint overtuigend en gaat prima de winterstop in!