Onfortuinlijk Wernhout slikt tegen DIOZ een onnodige nederlaag

27-10-2019 Wernhout 1 – DIOZ 1 1-2 (1-0)

Wernhout is er tegen DIOZ niet in geslaagd om het goede spel van de laatste drie weken een passend vervolg te geven.

In de eerste helft was er voor de thuisploeg weinig aan de hand en had het weinig te duchten van de tegenstander uit Zegge dat wel het eerste gevaar had in de wedstrijd met een slap schot dat naast ging. In de 8e minuut kreeg Wernhout een penalty nadat Chris werd gehaakt bij een doelpoging, Davey voltrok vanaf de stip het vonnis, 1-0.

Na een kwartier schoot Leroy bij de tweede paal naast op aangeven van Davey. In minuut twintig werd Max een vrije doortocht naar het DIOZ-doel ontnomen net buiten de zestien en de dader kwam er zonder kaart af. De toegekende vrije schop werd door Davey over geschoten.

Enkele minuten later was het Lennard die met zijn voorzet Davey in stelling bracht, die binnen de zestien’ net naast schoot’. Uit een corner van Thijs Damen kopte Davey net voor het half uur naast.

In de 33e minuut melde DIOZ zich nog eens in het Wernhoutse strafschopgebied maar Gijs redde bekwaam. Kort voor rust nog twee momentjes voor DIOZ, de eerste na aarzelend verdedigen binnen de zestien van Wernhout waarop DIOZ van dichtbij over schoot.

In de laatste minuut werd een diepe bal van DIOZ met het hoofd verlengd op één van de DIOZ-spitsen die net voor het strafschopgebied in duel met Lennard naar de grond ging. Helaas voor Wernhout trok de leidsman nu wel een rode kaart. De toegekende vrije trap wordt gered door Gijs.

Na rust liet Wernhout het balbezit aan DIOZ dat hier bijzonder weinig mee deed maar desondanks toch de achterstand om wist te buigen in een voorsprong.

Max kreeg in de 52e minuut nog de kans om de score uit te breiden maar schoot over. Een minuut later lag de bal uit een corner van DIOZ bij de 2e paal wel tegen de touwen, 1-1. Zes minuten voor tijd werd het met een afstandschot ook nog 1-2.

Hierna zette Wernhout nog aan voor een slotoffensief, een schot van Leroy ging naast en ook een bal die in de flipperkast belandde voor het DIOZ-doel ging miraculeus naast en zo leed Wernhout de tweede zure en dik onverdiende nederlaag van dit seizoen.

Komende zondag gaat Wernhout op bezoek bij vv Sprundel, hopelijk kunnen we dan de draad weer oppakken.