Na rust maakt ST Wernhout/Zundert het verschil en rekent af met Fendert.

Een nieuw seizoen, een nieuw elftal. MO19 is het nieuwste combinatie elftal van zusterverenigingen VV Wernhout en VV Zundert. Twee elftallen die in het verleden vaak tégen elkaar gevoetbald hebben, maar aankomend seizoen hand in hand verder zullen gaan. Daar waar de wedstrijden tégen elkaar altijd een spektakel waren, waren de eerste wedstrijden mét elkaar niet om over naar huis te schrijven. Hoewel de onderlinge sfeer vanaf het begin direct goed was, werden de wedstrijden in de voorbereiding (vriendschappelijk en bekertoernooi) allemaal verloren. Het was wennen aan elkaar, het was samen een nieuw ritme vinden wat wel zou gaan werken. Op zaterdag 21 september stond de eerste competitiewedstrijd samen op het programma, uit tegen De Fendert.

In aanloop naar de wedstrijd tegen De Fendert vielen er wat speelsters geblesseerd uit waardoor we direct krap zaten in de bezetting. Nova & Isa, vorig jaar nog speelsters van MO19 vv Zundert, waren bereid om op deze vroege zaterdagmorgen met hun oud-teamgenoten mee te reizen naar Fijnaart. Om half 11 stonden we klaar tegenover de Fendert om aan onze eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2019/2020 te beginnen. Wernhout/Zundert begon in de volgende opstelling aan de wedstrijd: Karlijn – Fleur, Indy, Joy, Lotte – Babs D, Laura, Sofie – Isa, Nova, Liselotte. Op de bank begonnen Pien, Irma en Babs B & Noa (beide lichtgeblesseerd).

De wedstrijd begon kalm. Beide ploegen tastte af en keken een beetje de kat uit de boom. De eerste kansen waren voor Wernhout/Zundert, zij bepaalde het eerste kwartier het spel. Geheel tegen de verhoudingen in was het echter De Fendert die na een kwartier spelen op voorsprong kwam. De eerste kans, direct raak en dat terwijl Wernhout/Zundert al wat kansjes had gehad via Nova en Babs. Na 20 minuten voetballen was het tijd voor de eerste wissels en mochten ook Pien en Irma hun eerste minuten gaan maken in competitieverband. Lotte en Indy kwamen naar de kant. Wernhout/Zundert voelde dat er meer in zat en de achterstand stond ze dan ook niet aan. Voetballend de betere, maar ook zeker qua inzet de bovenliggende partij. Na bijna een half uur spelen was het dan toch raak. De aanval begon bij Nova, zij slalomde door het middenveld en de verdediging alsof er niemand stond en loste een schot op goal. Tot drie keer toe wist de keepster de inzet van Nova te keren, maar daarna was het Liselotte die op ´het juiste moment op de juiste plek stond´ en zij kon de terugkerende bal van de keepster van dichtbij binnentikken. 1-1!! Wat een opluchting, want die was meer dan terecht! Helaas duurde deze opluchting niet zo heel erg lang, want direct na de gelijkmaker kreeg De Fendert het voor elkaar om de voorsprong alweer op het bord te zetten. 2-1.. De wedstrijd kwam los, beide ploegen werden brutaler een enerverende middag te worden met de vraag wie er na 90 minuten aan het langste eind zou trekken. Na ruim een half uur spelen wist Nova de stand opnieuw gelijk te trekken. Vanaf links schoot ze in de korte hoek, een bal die vanaf een afstandje voor de keepster leek te zijn. Echter bokste de keepster de bal zelf aan de binnenkant van het zijnet, goal! 2-2!! Opnieuw vreugde, maar opnieuw van korte duur. Eén minuut later was het weer De Fendert die de stand op 3-2 bracht. Deze keer was ons antwoord sneller. Nu reageerde ook wij, via Laura, direct na de aftrap en schoten de gelijkmaker opnieuw tegen de touwen. Wederom gelijk, na ruim een half uur op de klok. Nog een klein kwartiertje tot de rust, volhouden nu, gelijkspel vasthouden, of zat er meer in? De machine Wernhout/Zundert leek zijn draai gevonden te hebben want net voor rust deden ze er een schepje bovenop. Eerst via Liselotte. De aanval begon op het goed spelende middenveld. Laura kon de bal aan Nova meegeven, die op haar beurt Liselotte met een steekpass bijna vrij voor de keepster kon zetten. Liselotte nam aan, draaide weg bij haar directe tegenstandster en schoot de bal beheerst tegen de touwen. Voor het eerst deze wedstrijd waren wij degene met de voorsprong op het scorebord, 3-4!! Nova deed er nog een schepje bovenop. Wederom begon de aanval bij Laura die hem opnieuw afgaf aan Nova. Deze keer was ze zelf het eindstation. Nova kapte haar tegenstandster uit en schoof de bal buiten bereik van de keepster tegen de touwen. 3-5!! Direct hierna klonk het rustsignaal.

In de kleedkamer was iedereen tevreden. Het middenveld kapotgelopen, maar met een goed gevoel. Het enige puntje van aandacht was dat de tegengoals te snel kwamen. De voorsprong was een opluchting. Een kroon op het harde werken. De taak was nu om het vast te houden en de overwinning over de streep te trekken. Er vonden twee wissels plaats. Babs D en Sofie kwamen naar de kant. Lotte en Indy kwamen er terug in, deze keer spelend op het middenveld.

Na rust ging Wernhout/Zundert verder waar het voor rust gebleven was. Nog geen tien minuten spelend in de tweede helft lag de 3-6 tegen de touwen! Het lukte Laura om de bal bij Liselotte te krijgen die opnieuw beheerst binnenschoot. Na 65 minuten gevoetbald te hebben kwamen Isa en Liselotte naar de kant en kwamen Babs B en Noa in het veld. Naarmate de tweede helft vorderde, werd de sfeer er binnen de lijnen niet beter op. De aanvalster van De Fendert begon gemene overtredingen te maken op onze meiden, tot grote frustratie van Lotte. Uit zelfbescherming kwam ze dan ook naar de kant, en Babs D kwam terug het veld in. Met nog een kwartiertje op de klok was het vooral belangrijk om zo ongeschonden mogelijk uit deze wedstrijd te komen. Geen blessures oplopen en gewoon blijven voetballen. Voetballend antwoorden op het vervelende gedrag en dat is precies wat we deden. Want Nova zorgde er in het slotkwartier voor dat er nog twee treffers te vieren waren. Beide identiek, maar in de andere hoek binnengeschoten. Beide zelf voorbereid en zelf afgewerkt, 3-8! Daar waar De Fendert het nog niet opgegeven had, deed het dat nu wel. Een wedstrijd die vooral de eerste helft een échte wedstrijd was. De tweede helft is het door Wernhout/Zundert rustig uit gevoetbald. De eerste competitiewedstrijd, drie punten! Op naar volgende week, waar de thuiswedstrijd tegen het combinatie-elftal Tholense Boys/WHS MO19.