Gelijkmaker in laatste minuut voelt als overwinning

Na een carnavalsweekend werd vandaag eindelijk weer gevoetbald. Het was nog even spannend – want veel regen en wind – maar iets na half 10 stonden wij dan toch op het veld voor de warming-up. De opstelling was anders dan gebruikelijk; verdedigend tegen een sterke ploeg:

In de goal: BreakyDaisy
In de verdediging: Broekie (’55 Peet), Irish, Kriest, Lot en Seebijn
Op het middenveld: Wildehil, Boutje en Nien
In de voorhoede: Peet (’37 East) en TheBean

We verloren de toss, maar mochten gelukkig blijven staan. De eerste helft was dus tegen de wind in. Door het verdedigende spel Рbijna damage control Рwordt vooral op onze helft gespeeld. De dames van OVV weten op te komen, maar serieuze kansen blijven vooralsnog uit. Er wordt goed gecommuniceerd achterin, doorgebroken spelers worden opgevangen en posities worden overgenomen. De wind bemoeilijkt het spel voor beide partijen. Het lukt ons niet om ballen weg te werken en schoten van de dames van OVV op goal gaan over of naast. Na een halfuur speeltijd kan WildeHil een schot op goal lossen, maar de bal belandt helaas in de handen van de keepster. In de 36e minuut krijgt OVV een corner. De bal raakt in de kluts en de 0-1 valt. Kort hierna gaat Peet naar de kant, komt East op de linksback-positie en schuift Broekie door naar de rechtsbuiten-positie. We voorkomen dat nog meer doelpunten vallen. Net voor rust heeft BreakyDaisy nog een fenomenale redding. Ze wurgt zich in allerlei hoeken en de bal blijft n̩t voor de lijn liggen.

We gaan met een kleine achterstand de rust in. Al met al valt het niet tegen. Ondanks dat we weinig kansen hebben gecreëerd, hebben we veel tegendoelpunten weten te voorkomen. Er vinden geen wissels plaats, enkel wat verschuivingen in de opstelling. Irish schuift door naar de mid-mid-positie en komt daardoor voor Lot te staan. Boutje schuift door naar de spits.

De tweede helft gaat van start. In de 55e minuut gaat Broekie naar de kant en komt Peet weer op haar positie te staan. Wij voelen de wind duidelijk in onze rug en het spel gaat steeds meer gelijk op. Wij weten steeds meer kansen te creëren en gaan meer ons eigen spelletje spelen. De dames van OVV kunnen enkele schoten op goal lossen, maar BreakyDaisy voorkomt meer tegendoelpunten. In de 72e minuut moet hun keepster met een blessure het veld verlaten. Omdat ze zonder reserve spelers gekomen zijn, komen wij tegen 10 man te staan. We blijven met zijn allen druk zetten en werken in het laatste kwartier van de reguliere speeltijd erg hard om tot een gelijkmaker te komen. In de 88e minuut komt een corner van onze kant goed voor, maar levert het helaas niks op. Er komt 5 minuten blessuretijd bij. In de slotfase wordt een fout gemaakt op het middenveld. Kriest is alert en verovert de bal. Ze passeert de verdediging en komt 1-op-1 met de keepster te staan. Ze houdt haar hoeft koel en schiet de bal beheerst binnen: 1-1!!! De dames van OVV trappen nog af en kort daarna wordt afgefloten. Hard werken wordt beloond met een punt.