Meer nieuws

Eenvoudige zege Wernhout op RSV

13-9-2020 RSV 1 – Wernhout 1  0-5 (0-1)

Zonder echt goed te spelen boekte Wernhout in Rucphen de tweede overwinning in de competitie tegen RSV. In de eerste helft had Wernhout de beste en meeste kansen maar had ook RSV een paar goede momenten om te scoren.

Wernhout opende al vroeg de score, Jurre zette voor op Maikel die met een boogbal in de verre hoek afrondde, 0-1. Een paar minuten nadien een kans voor RSV die van dichtbij werd overgeschoten. Tussen de 10e en de 15 minuut een scrimmage met Mathieu die voor de lijn werd weggewerkt, een kopbal van Jurre die naast ging en een schot van Carlo Schrauwen dat op de lat belandde. In de 21e minuut de tweede kans voor RSV, Carlo verkleint zijn goal goed en de poging van de RSV-spits gaat naast.

Na 25 minuten maakt Carlo S een bal goed vrij rond de Rucphense zestien en legt af op Maikel die te slap afwerkt, de bal gaat naast. Een minuut later bokst Carlo een kopbal van RSV onder de lat vandaan en zo blijft Wernhout op voorsprong. Op slag van rust nog twee kansen voor Chris en Maikel maar deze leveren niet de tweede Wernhoutse treffer op.

Na de rust start Wernhout ondanks de aanwijzingen van Rudo te slap en krijgt RSV tot twee keer toe de kans om langs zij te komen. De eerste gaat over en bij de tweede redt Carlo in een één tegen één situatie met één van de Rucphense spitsen. In de 57e minuut is er bijna hetzelfde recept als bij de 0-1,  Jurre zet voor, alleen deze keer scoort Maikel met het hoofd, 0-2. Hierna ebt het geloof bij de thuisploeg weg en loopt Wernhout in de resterende tijd uit naar naar een ietwat geflatteerde 0-5 overwinning.

Mathieu zorgt in de rebound in de 65e minuut voor de 0-3.  Tien minuten voor tijd legt Hein goed af op Max die de 0-4 scoort en het slotaccoord is in blessuretijd voor Chris die het kwintet volmaakt, 0-5. Ook wordt er kort voor tijd nog een eretreffer van RSV wegens buitenspel afgekeurd.

Wernhout nestelt zich nu samen aan kop met Grenswachters, beide 6 punten en doelsaldo van +7. Komende zondag komt promovendus NVS op bezoek. De mannen uit Nieuw-Vossemeer pakten afgelopen zondag de eerste punten tegen DIOZ en komen dus in een ‘beginnende flow’ naar Wernhout toe.