Dames Wernhout trappen feestdag af met overwinning

Op een frisse zondagochtend trapten we samen met het derde de feestdag af. De kleuren van het Mexicaanse feest waren overal zichtbaar: in de kantine, de tent en (jawel) de goal. Om 10 uur stonden we tegenover de dames van SC Emma met de volgende opstelling:

In de goal: van Riel
In de verdediging: East (’45 Seebijn), Irish, BreakyDaisy, Lot
Op het middenveld: Wildehil (’45 Broekie), Boutje en TheBean (’35 Nien)
In de voorhoede: Kriest, Fen (’75 TheBean) en Peet

We starten fel en creëren direct kansen. In de eerste minuut een schot van Fen die net over gaat. Daarna een vrije trap die wordt genomen door Irish. Boutje kopt de bal tegen de keepster, vervolgens komt ‘ie tegen de paal en wordt ‘ie weg gewerkt. Hierna volgen twee kansen van Fen. De eerste na aangeven van Kriest. De tweede na een goede loopactie van Peet. Tweemaal voorkomt de keepster dat wij de openingstreffer maken. We blijven druk zetten. In de 21e minuut een goede actie van Kriest vanaf de linkerflank. Vanaf de achterlijn geeft ze een strakke pass naar Peet, die kan uithalen, maar in de handen van de keepster schiet. Kort hierna weer een samenspel tussen Kriest en Peet. Kriest weet na een mooie loopactie Peet te bereiken, die de bal net niet door de benen van de keepster krijgt. We krijgen in de eerste helft veel ruimte om goed over te spelen. De dames van Emma hebben enkel uit een corner een kans gecreëerd. Net voor rust maken we dan de verdiende openingstreffer. Een vrije trap op een paar meter van de ’16 wordt door Kriest genomen. De bal raakt de onderkant van de lat en even lijkt het weer bij een kans te blijven, maar de bal stuitert net achter de doellijn: 1-0!! Het eerste doelpunt heeft gezien alle kansen lang op zich laten wachten. We geven de groene goal hier maar de schuld van (was slecht zichtbaar :-p).

Tijd voor rust. In de 35e minuut was TheBean gewisseld voor Nien. In de rust gaan East en Wildehil nog naar de kant en komen Seebijn en Broekie er in. Ondertussen wordt de groene goal schoongemaakt en maakt het groen plaats voor het vertrouwde wit.

De tweede helft begint. Wederom een goede start vanuit onze zijde. Ook Frank was hoorbaar enthousiast (en dan vooral over de ‘sterke’ invalbeurt van Seebijn). Kansen volgen van Fen, BreakyDaisy en Kriest, maar de keepster weet keer op keer een doelpunt te voorkomen. In de 68e minuut komt via een uittrap van van Riel de bal bij Peet terecht. Ze passeert de verdediging en kan de bal in de linkerhoek plaatsen: 2-0!! In de 75e krijgen we een vrije trap tegen op de rand van de ’16. We komen goed weg, want de bal komt op de lat. Kort hierna wederom een vrije trap voor Emma op de rand van de ’16. Nu hebben de dames meer geluk. De bal komt in de kluts en verdwijnt in de goal: 2-1. In de 81e minuut nog een vrije trap voor ons, omdat de keepster de bal buiten de ’16 pakt. Kriest neemt wederom de vrije trap, maar schiet ditmaal in de muur. In de 85e minuut lukt het ons om de wedstrijd te beslissen. Kriest speelt de bal op Peet, die met een mooie actie de verdediging passeert en de bal tussen de palen kan plaatsen: 3-1! De scheids fluit af en de dames van Wernhout boeken hun derde overwinning. Het bleef nog lang gezellig 🙂