Op een wederom erg warme zondag mochten de dames op bezoek bij Dosko. De kleedkamers waren warm en het kunstgras brandde onder onze voetjes. We startten met de volgende opstelling:

In de goal: Kim (bij deze nogmaals bedankt!)
In de verdediging: Seebijn (’32 East), Irish (’80 Nien), BreakyDaisy, Lot
Op het middenveld: Broekie (’45 the Bean), Boutje (’75 Seebijn) en Nien (’45 Wildehil)
In de voorhoede: Kriest, the Beast (’30 Fen) en Peet (’75 the Beast)

Het fluitsignaal klinkt en wij gaan goed van start. In de derde minuut komen wij met een eerste kans. Irish stuurt Peet weg, die op snelheid de verdediger van Dosko voorbij gaat. De keepster is alert, komt goed uit en voorkomt dat Peet een schot op goal kan lossen. Kort hierna speelt Kriest de bal diep op Peet, maar de keepster is wederom alert. In de zesde minuut krijgen wij een indirecte vrije trap in de ’16. Kriest raakt de bal goed, maar wederom weet de keepster haar goal schoon te houden. In de 10e minuut geeft Kriest een diepe bal op Peet, die weer haar verdediger kan passeren, maar de bal net naast de goal plaatst. Zo zorgen wij gedurende de eerste helft voor voldoende dreiging, maar is het lastig om de bal tussen de palen te plaatsen. Aan de andere kant van het veld heeft Kim het rustig en lost onze verdediging het met name voetballend op. In de 32e minuut worden Seebijn en the Beast gewisseld en betreden East en Fen het veld. Net voor rust krijgen wij nog een corner. Via een verdediger van Dosko komt de bal bij Broekie terecht. Broekie schiet op goal, de keepster kaatst hem weg en Kriest is alert en kan hem binnentikken. Eindelijk valt de 0-1! Hierna gaan wij de warme kleedkamers in met onze rode koppies.

Er komen twee wissels. Broekie en Nien worden gewisseld voor the Bean en Wildehil.

De tweede helft starten we wederom sterk. In de 50e minuut krijgt Kriest alle ruimte om op goal te schieten. De bal belandt helaas op de lat. Kort hierna een goede actie van Peet, waar wij een corner aan overhouden. Irish weet vanuit de corner de bal perfect op het hoofd van Boutje te plaatsen. De keepster weet maar net de bal uit de goal te houden. Gedurende de tweede helft wordt er rustiger en beheersder overgespeeld. Het spel speelt zich met name af op de helft van de tegenstander en grote kansen van Dosko blijven uit. Mooie combinaties van onze zijde blijven voor de nodige dreiging zorgen en zowel Kriest als Peet schieten de bal net over de goal. In de 67e minuut valt eindelijk de 0-2! Peet dolt twee verdedigers, speelt de keepster uit en weet de bal beheerst tegen de touwen te schieten. In de 75e minuut worden Boutje en Peet gewisseld voor Seebijn en the Beast. In de 80e minuut wordt Irish nog gewisseld voor Nien en worden de laatste tien minuten rustig uitgespeeld. In de slotfase krijgen wij nog een vrije trap op de ’16, maar voorkomt de linkerpaal dat de 0-3 valt. De scheidsrechter fluit af en wij nemen de drie punten mee naar Wernhout!