Dames Wernhout geven voorsprong weg

Tussen 9 en kwart over 9 strompelde iedereen de kantine binnen. Sommige wat suf (want de dag er voor o.a. Oktoberfest), maar dat weerhield ons er niet van om op tijd in de kleedkamer te zitten. We startten met de warming-up en hoorden daarna de opstelling:

In de goal: van Riel
In de verdediging: Seebijn (’75 Lot), BreakyDaisy, Irish en Lot (’35 East)
Op het middenveld: Wildehil, Boutje en Broekie (’45 TheBean)
In de voorhoede: Kriest, TheBeast (’45 Fen) en Peet

BreakyDaisy wint de toss en we draaien van kant op het veld. De dames van TSC trappen iets na 10 af. Al snel veroveren we de bal en komen we in de eerste minuut al dichtbij een doelpunt. In de vierde minuut volgt na een aanval een corner. Met twee handen wordt TheBeast in haar rug geduwd. De scheids ziet dit en de bal gaat op de stip. Kriest schiet de penalty beheerst binnen en de stand is 1-0! We blijven druk zetten en krijgen veel ruimte om over te spelen. Na een klein kwartier gespeeld te hebben, trapt de keepster uit. Peet is alert en onderschept de bal, passeert de verdediging en kan het tweede doelpunt maken: 2-0! De dames van TSC beginnen meer druk uit te oefenen en Kriest wordt vastgezet. In de 18e minuut krijgen ze een vrije trap op de rand van de ’16. Deze draait helaas achter van Riel haar rug in: 2-1. Kort hierna lijken wij met een antwoord te komen. Kriest passeert vanaf de linkerflank, maar schiet van afstand op de paal. In de 35e minuut wordt Lot gewisseld voor East. Net voor rust zijn het de dames van TSC die alert zijn. Van Riel neemt een korte vrije trap, die wordt onderschept door de spits van TSC. De goal is open en de gelijkmaker valt: 2-2.

Tijd voor rust. TheBean komt er in voor Broekie en Fen voor TheBeast. Verder blijft het ongewijzigd.

De tweede helft gaat van start. In het begin gaat het net als in de eerste helft aardig gelijk op. Dan komt er een omslag. De dames van TSC worden sterker en weten elkaar goed te bereiken. Onze verdediging wordt gepasseerd en de spits maakt haar derde en (kort daarna) vierde doelpunt: 2-4. Hierna gaat het snel. Afstandsschoten vallen goed en worden niet geblokkeerd. We zijn het helemaal kwijt. Na 75 minuten staat een 2-7 achterstand op het scorebord. Seebijn wordt gewisseld voor Lot. In de 83e minuut maakt Boutje nog haar verdiende goal wat de stand op 3-7 brengt. Helaas is dit niet genoeg. We ballen nog een kleine 10 minuten verder en dan klinkt het eindsignaal..

1-0 Kriest (pen.)