Vandaag stond een derby op het programma: we kregen de dames van de Moer op bezoek. We startten met de warming-up en daarna volgde de opstelling:

In de goal: van Riel
In de verdediging: Broekie, BreakyDaisy, Irish en Lot
Op het middenveld: Wildehil, Boutje en TheBean (’66 Kriest)
In de voorhoede: Kriest (’45 Seebijn), Fen en Peet

Nadat we draaiden van veld, ging de wedstrijd rond de klok van 10 van start. We begonnen fel, maar zagen al snel dat de dames van de Moer erg verdedigend stonden opgesteld. Met twee duidelijke voorhoede spelers en een duidelijke middenvelder was al snel duidelijk dat we veel moesten tikken om de goal te bereiken. Dit gebeurt dan ook. In de 15e minuut is een mooi samenspel tussen Wildehil en Kriest. Uiteindelijk weet Wildehil Boutje te bereiken, die uit kan halen, maar de bal rechts over de goal heen ziet draaien. We blijven druk uitoefenen. Kort hierna kan Fen passeren vanaf rechts, maar Kriest net niet bereiken. In de 20e minuut krijgen we een vrije trap op de rand van de ’16. Irish weet Kriest te bereiken, maar die kopt net over. In de 34e minuut wederom een vrije trap op de rand van de ’16. Kriest schiet hard en de bal gaat net over. Net voor rust kan Boutje nog een afstandsschot lossen, maar de keepster voorkomt een eerste treffer. Het spelbeeld in de eerste helft is wat frustrerend. We krijgen veel ruimte, hebben weinig balverlies, maar weten nog niet tot scoren te komen.

Tijd voor rust. Kriest wordt er even afgehaald. Seebijn komt laatste vrouw te staan, Irish schuift door naar het middenveld en Boutje komt spits te staan.

De tweede helft gaat van start. We gaan verder waar we in de eerste helft geëindigd waren. Wederom kregen we veel ruimte, waardoor overspelen makkelijk ging. In de 55e minuut kan Irish mee opkomen, ze passeert de verdediging en kan een goed schot lossen. Helaas haalt de keepster de bal uit de kruising en voorkomt dat wij een eerste treffer maken. We houden er wel een corner aan over, maar ook daar volgt geen doelpunt uit. Kort hierna zijn het niet wij, maar de dames van de Moer die de openingstreffer maken. De bal komt tegen een aanvaller van de Moer aan en de bal rolt ongelukkig de goal in: 0-1.. We weten dat een gelijkmaker snel moet komen en dat gebeurt dan ook. We zetten meteen druk, wat resulteert in een corner na een schot van Boutje. Irish neemt de corner, de bal komt bij Boutje terecht en die weet ‘m beheerst binnen te werken. Zo staan wij na een minuut op gelijke stand: 1-1! In de 66e minuut komt Kriest terug in het veld voor TheBean en positioneert zich daarmee op het middenveld. In de 73e minuut is het wederom Boutje die zich laat zien! Ze haalt uit en de bal rolt links de goal in: 2-1! Hierna weten we nog een aantal kansen te creëren, maar een derde doelpunt blijft uit. We moeten genoegen nemen met een 2-1 eindstand, maar nemen dankbaar de drie punten in ontvangst!